De Bakkerswinkel

Iedere winkel van De Bakkerswinkel is uniek en heeft zijn eigen identiteit. Het ontwerp van de ruimte en het meubilair is doordacht en met respect voor de omgeving uitgevoerd. De Bakkerswinkel is een fijne plek waar men zich thuis voelt en met een goed gevoel weer naar huis gaat. Een plek waar het eten wordt bereid met plezier en liefde voor het ambacht en biologische (streek)producten.

Een High Tea bij de Bakkerswinkel is inmiddels een begrip. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid, altijd aan een feestelijk versierde tafel, intiem voor twee personen of voor een grote groep, elke High Tea is een feestje. Eigenlijk is de High Tea, wat in Engeland de Afternoon tea wordt genoemd: ‘Afternoon tea is een lichte maaltijd die tussen 15:00 en 17:00 uur wordt gegeten in Engeland. Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine zoete en hartige gerechtjes.’

De High Tea is uitermate geschikt voor groepen, bij huwelijksfeestjes, familiereünies, verjaardagen, personeelsuitjes of een zakelijke bijeenkomst. Wel graag van te voren reserveren, bij de Bakkerswinkel helpen ze graag verder met het maken van een keuze uit de verschillende soorten High Teas die zij bereiden.

Bij de Bakkerswinkel varieert de High Tea van een Bakery Sweets Tea, een scone geserveerd met jam en clotted cream, diverse kleine “home made” taartjes, friandise en een grote pot thee (smaak naar keuze) tot een Late Afternoon Royal. Dit bestaat uit een scone geserveerd met jam en clotted cream, diverse “home made” taartjes, friandise, stukjes quiche, vingersandwich, verse fruit salade, een grote pot thee (smaak naar keuze), drie drankjes (glaasje wijn, jus d’ orange of fris), zoute koekjes en toastjes met divers beleg. Bij alle Bakkerswinkel is een High Tea te verkrijgen, zie ook de prijslijsten voor de verschillende High Teas.

Locaties:
De Bakkerswinkel is te vinden in de volgende plaatsen: Amsterdam centrum, Amsterdam Zuid en Amsterdam West

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.