Villa Heidetuin

In Villa Heidetuin hebben ze een vleugje Frankrijk gecombineerd met de Brabantse gastvrijheid. Je bent er even helemaal uit, en toch voelt het even ontspannen als thuis. De Franse ‘joie de vivre’ klinkt overal in door: in een glaasje wijn op een van de de zonnige terrasjes, in een kopje koffie met ambachtelijke taart op de veranda en bij het rondstruinen door de tuin van het landgoed waar onder andere hortensia, lavendel en kruiden uitbundig bloeien.

De tuin van het landgoed is ingericht als een heus Arboretum waarbij er sinds kort ook een heemtuin is aangelegd. Voor jong en oud is het hier aangenaam toeven: kinderen kunnen heerlijk spelen op het grasveld. In de directe omgeving een klimbos, escape-room, bosgolf, pluktuin en nog veel meer.

Een bezoek aan Villa Heidetuin is altijd een bijzondere ervaring, of je nu een middagje, weekend of voor een feestje komt. Kom genieten van de rust, de natuur, het heerlijke eten en de warme ontvangst.

Met naast kunst ook veel variatie in bomen en struiken. Het park, het bos en de heide zijn dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Een klein gedeelte van het landgoed is waterwingebied.

‘Huize Lievensberg’ is halverwege de 19e eeuw, in 1846, gebouwd door Johannes de Ram. De opdracht voor de bouw van Landgoed Lievensberg werd gegeven door de familie de Ram welke afkomstig was uit België. De familie heeft tot begin van de jaren twintig van de vorige eeuw het landhuis bewoond. Hierna bleef het landhuis lange tijd in gebruik bij de Broeders van Onbevlekte Ontvangenis als rusthuis, later werd het onder andere een crisisopvang voor jongeren.

Landgoed Lievensberg is bekend en geliefd bij wandelaars en fietsers. Kinderen komen hier graag om te spelen, maar er is ook genoeg ruimte voor een zomerse picknick en om te sporten.

Vanaf de Villa is het mogelijk om een wandeling te maken door al het bijzonders wat het bos te bieden heeft. Kies een van de vele paden en ontdek de groene veelzijdigheid van de Brabantse Wal en Landgoed Lievensberg. Bij terugkomst van de wandelroute is het uiteraard mogelijk om bij ons op het terras te genieten van een goede kop koffie met taart, een lunch of een lekker glaasje wijn.

High Tea

Bij Villa Heidetuin kan je genieten van verschillende gerechten die zij per gang uitserveren voor jullie. Een lekkere lange middag samen bijkletsen en thee drinken.

De high tea bestaat uit de volgende gangen:
– Glaasje huisgemaakte dagsoep van seizoensgroente
– Gamba’s in een lichte looksaus om je vingers bij af te likken
– Diverse luxe belegde sandwiches, wraps, scones en hartige hapjes
– Dessert van drie zoetigheden.

Inclusief onbeperkt thee van de Bloomz collectie (Een high tea is mogelijk vanaf 2 personen)

Heb je een allergie of dieetwens?
Meld het bij je reservering. Zij doen er alles aan om hier rekening mee te houden, het is echter niet uitgesloten dat de gerechten sporen van allergenen kunnen bevatten.

High Tea Villa Heidetuin de luxe

Een theeproeverij waarbij zij koken met thee. Hierdoor creëren zij 5 verrassende kleine gerechtjes die zij per gang serveren, met bij elke gang een bijpassende thee om te drinken.

Wil je liever thuis genieten van een high tea? Dan kun je de Villa@Home high tea bestellen. Zij leveren hem in een doos bij je thuis, inclusief een beschrijving voor het kleine beetje wat je nog moet doen. Genieten gegarandeerd.

Contactgegevens:
Villa Heidetuin
Balsedreef 4
4624 RA Bergen op Zoom
Reserveringen: 0164-655094.
welkom@villaheidetuin.eu
Naar de website