Harlingen

Op zoek naar een High Tea Adres in het mooie zeehavenstadje Harlingen voor een vriendinnenuitje, zussendag, moeder-dochterdag, vrijgezellenfeest, afscheid van een collega, personeelsuitje of gewoon om gezellig bij te kletsen en te smullen met een vriend, vriendin of familie? Bij onderstaande locatie kun je terecht voor een heerlijke high tea. Alvast een gezellige middag gewenst!

‘T HAVENMANTSJE

Tussen Waddenzee en Waddenstad Harlingen ligt restaurant ’t Havenmantsje. Het voormalig gerechtsgebouw is in 1884 gebouwd op de plaats waar voorheen de Leeuwenburg, een gebouw van de Friese Admiraliteit stond.
De naam ’t Havenmantsje is vermoedelijk ontleend aan een mechaniek van een mannetje dat met een hamer tegen de buitenkant van een klok sloeg.

“Mantsje” is het Friese verkleinwoord van “man”. Het ontwerp van ’t Havenmantsje is van architect W.C. Metzelaar (1884-1918) die Rijksbouwmeester voor Justitie was. De klok bovenop het gebouw dateert uit 1562 en is afkomstig uit de in 1883 afgebroken Havenpoort van Harlingen.

Van oorsprong is ’t Havenmantsje dus een gerechtsgebouw. Daarna heeft het gebouw verschillende ambtelijke functies gehuisvest en sinds september 2012 is het restaurant hier gevestigd. In december 2016 is de serre aan het pand gerealiseerd.

Zij gebruiken in hun menu’s veel lokale producten. De zee en de kwelders van werelderfgoed Waddenzee leveren ingrediënten voor hun speciale dinermenu’s. De klant staat centraal, maak je culinaire wensen kenbaar, zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

Elke dag tussen 12.00 tot 14.30 uur kun je genieten van een heerlijke, huisgemaakte high Tea!

Contactgegevens:
‘T HAVENMANTSJE
Havenplein 1
8861 XA Harlingen
T: +31 (0)517 858 600
E: info@havenmantsje.nl
Naar de website ‘t Havenmantsje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.