Lemele

THEEHUIS DE LEMELERBERG

Wie na een mooie wandeling in de prachtige natuur van de Lemelerberg even lekker wil ontspannen met een kopje koffie en huisgemaakt appelgebak, is bij hen van harte welkom. Het theehuis is een heerlijke plek om uit te rusten, de benen te strekken en te genieten van het prachtige uitzicht vanaf het zonnige terras.

Maar ook binnen ervaar je hoe goed de uitspanning past binnen zijn omgeving. Met z’n open haard, glas-in-lood raampjes en stamtafel ademt het theehuis een ouderwets gezellige sfeer. De rust, de eenvoud en de vriendelijke bediening onderstrepen dat helemaal. Een heerlijke pleisterplaats voor de echte (natuur)liefhebber.

In 1932 stond dit paviljoen er al en genoot een enorme bekendheid. Van heinde en verre kwamen mensen hier om even lekker te ontspannen. In die tijd kon je hier zelfs overnachten. Zomers stopten fietsers en wandelaars voor een versnapering en in de winter kwamen de skiërs.

Toch was het rond 1990 gedaan met de populariteit van het paviljoen. Het pand verpauperde en de ramen moesten worden dichtgespijkerd. Sinds 2003 is het theehuis echter weer open en mochten ze vele, vele bezoekers verwelkomen. Zij genieten zichtbaar van al het moois dat de Lemelerberg te bieden heeft!

Geniet op de Lemelerberg van de kleine kaart. Bij de koffie kun je kiezen voor het beroemde huisgemaakte appelgebak. Mensen reizen van ver om hun appelgebak te proeven. Naast het appelgebak serveren ze ook zelfgemaakte soepen. Probeer ook de zelfgebakken pannenkoeken en andere kleine hapjes.

In de zomer kun je voor een kopje koffie, een softijsje of een snack terecht bij de kiosk, die je naast het theehuis vindt.

Wandelroutes:

Er zijn verschillende wandelroutes op de Lemelerberg die langs het theehuis komen. Dat maakt het theehuis een fijne tussenstop. De routes zijn voor iedereen geschikt. Van 2,5 tot 10 km. Voor kinderen tot de echte wandelaars. De wandeling van 4 kilometer, ‘het spoor van de leeuw’ is speciaal uit gezet voor de kinderen. Hier ontdekken ze dan welke onderdanen van koning Leeuw de Lemelerberg bewonen.

De routes staan op borden beschreven en natuurlijk in het bos aangegeven. Bij het theehuis hangt er ook nog een plattegrond.

Openingstijden:

Zaterdag: 11.00 – 17.30 uur
Zondag: 10.00 – 17.30 uur

Contactgegevens:

Theehuis de Lemelerberg
Kerkweg 32
8148 PZ Lemele
Tel: 0572-330160
delemelerberg@gmail.com
Naar de website

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.