Schiedam

EXPRESZO

In de tearoom kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met bijvoorbeeld een lekkere punt appeltaart of een Engelse scone met clotted cream. Of wat dacht je van een Koffie of Thee Speciaal. Lekker genieten met z’n tweeën (of met meer personen natuurlijk) van een cafetière koffie of een potje thee en diverse kleine hapjes (zoals een scone, cupcake, mini quiches, brownie etc). De koffie of thee kun je uiteraard ter plekke uitzoeken. Zij geven je graag advies. Ook kun je bij Expreszo terecht voor een High Tea, English Tea of Cream Tea.

Bij de High Tea begin je met diverse sandwiches en terwijl je hiervan geniet en je eerste theetje inschenkt, bereiden zij de volgende gang voor: de warme hartige hapjes met o.a. hartige scone of muffin, mini groente quiche e.d. Hierna gaan ze verder met zoet! Bij de zoete gang krijg je een etagère gevuld met verschillende soorten cake, diverse cupcakes, chocolade, taart en vers fruit. En als laatste gang tenslotte de scone. Deze wordt geserveerd uit de oven met overheerlijke clotted cream (uit Cornwall), jam en zelfgemaakte lemon curd! Daarbij kun je natuurlijk onbeperkt hun theesoorten uitproberen. Het assortiment bestaat uit ongeveer 130 soorten, dus keuze genoeg! Hou er rekening mee dat een High Tea zeker 2 – 2,5 uur duurt. Dus neem er rustig de tijd voor.

Bij de English Tea wordt hartig en zoet in één gang samengebracht. Deze Tea is iets minder uitgebreid dan de High Tea maar er valt zeker nog genoeg te genieten. De etagère wordt rijkelijk gevuld met sandwiches, taart, cake, chocolade, cupcakes en vers fruit. En natuurlijk serveren ze ook bij de English Tea een scone met clotted cream, jam en zelfgemaakte lemon curd. Ook bij de English Tea kun je onbeperkt hun theesoorten proberen.

B
ij de Cream Tea kun je genieten van allemaal zoete lekkernijen. Heerlijke bonbons, diverse soorten cake, taart, muffins, etc. Kortom, een feest voor de echte zoetekauw! Ook hierbij serveren zij uiteraard een scone met clotted cream, lemon curd en jam. Ook bij een Cream Tea ben je zeker 1 – 1,5 uur zoet. Ook hier geldt, neem er de tijd voor en geniet van alle lekkernijen.

Contactgegevens:
Expreszo Koffie en Thee
Hoogstraat 166
3111 HN Schiedam
Tel.: 010-2730133
E-mail: expreszokoffiethee@telfort.nl
naar de website

LE JARDIN SALON DE THE

Le Jardin Salon de Thé is gelegen aan de Dam in de authentieke binnenstad van Schiedam. Bij hen kun je genieten van luxe hapjes in een unieke Franse sfeer, bijvoorbeeld voor bepaalde gelegenheden, als er iets te vieren valt of natuurlijk gewoon zomaar. Tevens beschikken zij over een ruime tuin. In deze tuin is het net of je je in Frankrijk waant. Het terras is geheel in Franse stijl ingericht en het is omgeven door een mooie rustieke oude stadsmuur. Hun specialiteit is de ‘High Tea‘. Ook is het mogelijk een High Tea te combineren met een rondwandeling of rondvaart met de fluisterboot door de authentieke binnenstad van Schiedam. De High-Tea bestaat uit muffins, brownies, mini tompouce, chocolade soes, een scone met jam en slagroom en een pattiserie luxe gebakje (diverse smaken beschikbaar). Een klein glaasje Jus d’orange. Opgevulde wrap op een amuse lepeltje. Een sandwich met zalm en een sandwich gezond. Een stukje camembert met verse bieslook geserveerd op een bedje van sla met een cherry tomaat. Je hebt de keuze uit verschillende heerlijke theesmaken.
Bij de uitgebreide High-Tea krijg je naast het bovenstaande ook nog een amuse lepeltje met zalm en dille en een Amuse lepeltje met een geitenkaasje en roomkaas met provinciale kruiden. De tweede gang met vier apart geserveerde luxe hapjes en onbeperkt thee drinken met keuze uit diverse heerlijke smaken.

Contactgegevens:
Le Jardin Salon de The
Dam 38
3111 BD Schiedam
010 273 54 24
06 1360 7526
Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *