High Tea Delft

Ben je op zoek naar een gezellige locatie in Delft waar je kunt genieten van een heerlijke High Tea of High Wine?  Hieronder vind je in één overzicht de leukste locaties van Delft. Combineer een High Tea in Delft met een leuke stadswandeling, een bezoek aan een museum of lekker shoppen in de leuke winkelstraten.

LUNCHROOM LEONIDAS

Bij lunchroom Leonidas kun je een heerlijk High Tea arrangement bestellen. Je kunt
onbeperkt thee drinken terwijl je geniet van vijf zoete en vijf hartige hapjes, die op een etagere worden aangeboden. Leonidas is 7 dagen per week geopend. Tevens houden ze rekening met speciale wensen, mits van te voren besproken. Voortbordurend op de High Tea bestaat de High Wine uit een vijftal hartige gerechten afgesloten met een dessert. Daarbij serveren ze twee glazen huiswijn wit of rood naar keuze met een karaf ijswater. Je kunt tussen 16.00 en 18.00 beginnen en verder je eigen tempo bepalen. Een High Wine is alleen mogelijk op vrijdagavond. (Voor groepen vanaf 30 personen kan dit ook op andere avonden)

Contactgegevens:
Lunchroom Leonidas Delft
Choorstraat 24
2611 JG Delft
Tel.: 015 2157821
Naar de website 

LUNCHCAFE VRIJ

De High Tea bij Lunchcafé VRIJ heeft een Mediterraans tintje, met Portugese roomgebakjes genaamd ‘Pastel de Nata’ en warme en koude hartige hapjes. De thee wordt geserveerd in Marokkaanse theepotten. Op dinsdag t/m zaterdag serveren zij de High Tea vanaf 14.00 uur òf vóór 12.00 uur.
Op zondag kunt de de hele dag een High Tea nuttigen. Naast de high tea kun je er ook terecht voor een High Wine, deze bestaat uit heerlijke huisgemaakte lekkernijen (hartig – koud en warm) met een karafje wijn. Zoals een bladerdeegschuitje met zoete aardappel en geitenkaas, wrap met wortelsalade en gegrilde kip, mini-broodje met hazelnoot-roomkaas en appel, Portugese gedroogde ham met dadels, olijven, hummus met brood . . . de hapjes variëren! Zij serveren de High Wining vanaf 14.00 uur, op zondag vanaf 12.00 uur.

Contactgegevens:
Lunchcafé VRIJ
Brabantse Turfmarkt 61
2611 CM Delft
T 015-212 36 95
Naar de website 

DE SALONBOOT DELFT

Geniet tijdens de rondvaart aan boord van de antieke Salonboot van een uitgebreide High
Tea met diverse soorten thee, muffins, brownies, scones met jam, mini zoete taartjes en sandwiches met gerookte zalm. Een rondvaart met High Tea-arrangement vanuit Delft brengt je in de richting van de oude landhuizen aan de Vliet, waaronder het voormalig buitenhuis van Constantijn Huygens en Park Vreugd en Rust. De antieke salonboten zijn overdekt en verwarmd en varen het hele jaar rond.
Prijs High Tea+ rondvaart: Op aanvraag

KLEIWEG’S STADS-KOFFYHUIS

Lekker ontspannen theedrinken onder het genot van diverse zoete en hartige hapjes zoals een slagroomsoesje, brownie, perentaartje, mini appeltaartje, stukje seizoensgebak, wrap met runderlende, wrap met zalm, tomatensoepje, miniquiche geitenkaas en een minibroodje. Hierbij schenken ze onbeperkt thee in diverse smaken. Duur maximaal 2 uur en geserveerd vanaf 2 personen vanaf 15:00 uur.

Contactgegevens:
Stadskoffyhuis
Oude Delft 133
2611 BE Delft
Tel: 015 – 2124625
Naar de website 

DE KONINKLIJKE PORCELYNE FLES

De N.V. Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles Anno 1653” (Royal Delft) is de toonaangevende producent van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en modern aardewerk. De onderneming is niet alleen actief als kenniscentrum voor keramiek, maar ontvangt ook jaarlijks ruim 140.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het ambachtelijke productieproces van Delfts aardewerk komen bezichtigen. In het pand aan de Rotterdamseweg bevindt zich het bedrijfsmuseum, de fabriek, de showroom en de Brasserie waar je onder andere kunt genieten van een heerlijke HIgh Tea. Je drinkt thee uit echte handgeschilderde Delfts blauwe kopjes en eet van Delfts blauwe borden. Terwijl je geniet van de mooie tuin, worden diverse Petit fourtjes, cakejes, sandwiches, een warm hapje en uiteraard de Engelse scones geserveerd.

Contactgegevens:
De Koninklijke Porceleyne Fles
Rotterdamseweg 196
2628 AR Delft
Tel: 015-7600800
Naar de website 

‘t BOTERHUIS

Al jaren is ’t Boterhuis een bekend Grand café in Delft. Wat begon in een kleine kelder is inmiddels uitgegroeid tot een Grand café met 4 verschillende ruimtes, een groot voorterras en een terrasboot aan de achterzijde. Zij werken samen met plaatselijke leveranciers zoals  Verkade & Jacques Kaasspecialiteiten, Wines & Whiskies en Bakker Jaap. Daarnaast zijn zij  ook bewust bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dit uit zich in minder transport en meer producten met een biologisch of fairtrade keurmerk. ’t Boterhuis is een veelzijdig en actief bedrijf dat continu naar verbetering en verandering  streeft. Zo staat kwaliteit en gastvrijheid voorop! Zij verwelkomen je graag voor een (h)eerlijke kop fairtrade koffie met huisgemaakt gebak, een veelzijdige lunch, gezellige high-tea, diner of (afstudeer)borrel. De uitgebreide High Tea bestaat uit gebak, vers fruit, bonbons, snoepjes, huisgemaakte scones met jam en crème fraiche, scampi kroketjes, brioche broodjes met gerookte zalm en komkommer
Quiche van verse en gedroogde tomaatjes, fetakaas en basilicum en onbeperkt thee drinken!

Contactgegevens:
‘t Boterhuis
Markt 15-17a
2611 GP Delft
Tel: 015-2134996
Naar de website 

HILLS & MILLS

In 2012 werd Hills & Mills geopend, in een oude bakkerij in Delft. Een puur food café met een knusse woonkamer waar Papa Kazmi je dagelijks persoonlijk verwelkomt. Puur staat voor oprecht, gezond en lekker. Op de kaart herken je een mix tussen hun ultieme inspiratiebron; de Himalay (HIlls) en locale producten (Mills): duurzaam, verantwoord en veelal biologisch. Op de kaart vind je dan ook een combinatie van Indiase en Westerse gerechten. De Tea Ceremony bestaat uit 2 gangen, een hartige gang en een zoete gang. Daarnaast kun je genieten van verschillende warme en koude drankjes die van thee gemaakt zijn, zoals de Chai Latte en ijsthee. Ook kun je de Tea Ceremony uitbreiden met een glaasje prosecco en een kop verse soep met naanbrood.

Contactgegevens:
Hills & Mills
Oude Langendijk 6
2611 GK Delft
Tel: 015 212 39 30
Naar de website 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *