Al een aantal jaren geven Staatsbosbeheer en Peter en Marianne van Wijk van Theehuis De Bosrand het Noordsche veld en de Peestermaden meer bekendheid door allerlei activiteiten met organisaties en vrijwilligers uit de buurt te organiseren. Om die samenwerking nog meer vorm te geven is enkele jaren geleden besloten om te verhuizen naar de huidige locatie.   “We hebben dit nieuwe Drentse erf de naam Natuurplaats Noordsche Veld gegeven van waaruit je het gebied in kunt trekken en de vele verhalen van vroeger en nu kan beleven” vertelt Marianne van Wijk.    “Op deze nieuwe plek vind je het nieuwe beheerkantoor van Staatsbosbeheer, een beheerderswoning en een gebouw waar je terecht kunt voor een hapje en drankje en waar je meer informatie over het gebied en haar verhalen kan krijgen.    De Natuurplaats is een plek waar je geniet van (h)eerlijke producten uit de streek, midden in de natuur. Na het lekker buiten zijn is het tijd om even bij te komen met een hapje en een drankje!

Je kan bij de Natuurplaats terecht voor een echte kop koffie, verse thee en divers gebak, koek en ijs.  Zij hebben een uitgebreide lunchkaart met verschillende huisgemaakte soepen, belegde broodjes, tosti’s en borrelhapjes. Ook aan de “kleine” bezoekers is gedacht met diverse kindergerechten.  

Alom bekend is inmiddels hun “Drenttea”; een uitgebreide hightea met diverse zoete en hartige streekproducten.

Ook voor groepen is de Natuurplaats een uitstekende plek om te vertoeven. Met een binnenruimte geschikt voor ongeveer 60 personen en een uitgebreid buitenterras zijn ze een mooie locatie midden in de natuur voor zakelijke bijeenkomsten, verjaardagen, kinderfeestjes, vergaderingen, familiedagen of trouwerijen. 

Wilt u uw bezoek aan de Natuurplaats uitbreiden met een actief gedeelte? Ze beschikken over verschillende arrangementen met daarbij ook de mogelijkheid tot bijvoorbeeld een wandelexcursie, huifkartocht of puzzelroute. Vraag hen naar de mogelijkheden, ze maken uw bezoek aan de Natuurplaats graag naar uw wens! 

Contactgegevens:
De Natuurplaats
Donderseweg 22
9331 TB Norg
0592-612098
info@denatuurplaats.nl

OPENINGSTIJDEN
Donderdag t/m zondag  10.00-17.00 uur