TEA TIME (ECHTEN)

‘An English tea room’ op een historische plek in Drenthe.

Scones, sandwiches, quiche and patisseries – ánd tea, of course!’ Toen de eigenaren na enkele jaren Engeland weer naar Nederland verhuisden, wisten ze precies wat ze graag wilden: een authentieke, prachtige Engelse tearoom, nét zo Engels als de British tearooms. En met een al even Engelse menukaart…

In 1914 bouwde de adellijke familie Van Holthe tot Echten in het eeuwenoude Drentse dorpje Echten een statige villa. Prachtig tegen de bosrand, net naast het al even sfeervolle Huis te Echten. In 2009 werd de villa overgenomen en begonnen de eigenaren aan een grote renovatie: ze wilden het huis terugbrengen naar de tijd rond 1914. Met mooie historische bouwmaterialen, met vakmanschap en geduld werd de villa steen voor steen, stap voor stap, in haar oude glorie hersteld.

Ze kozen voor hun tearoom een inrichting in de Engelse stijl ‘Late Edwardian’. De stijl van oude Engelse landhuizen, van BBC-series én van de film ‘Titanic’…

In 2012 opende Tea Time haar deuren. Voor de villa ligt het gazon met het grote terras, in de zomer altijd vol bloemen, en rondom staan nog altijd de oude eikenbomen uit de tijd van de Van Holthe tot Echtens. Nu schenken ze op deze bijzondere plek vol historie vele, vele ‘bottomless teapots’ en maken ze de heerlijkste Engelse lekkernijen. Iedere dag weer knerpt het grind op onze oprijlaan onder de auto’s van bezoekers, zwaait de statige voordeur open en vinden onze gasten hun plek in een van onze kamers of in de serre. En wie even opkijkt van scones en sandwiches, van taartjes en chocola, ziet en voelt in onze villa de historie van toen.

Waar eens de jonkvrouwe Van Holthe tot Echten haar middagthee dronk, verwelkomen zij nu u, ‘with pleasure, with joy’. Welcome in Tea Time, welkom in een stukje Engeland in Drenthe!

Klik hier voor een kijkje in het menu!

In Echten kun je heerlijk vertoeven op Vakantiepark Westerbergen. Vanaf de parkeerplaats lopen verschillende routes:

Witte route

De witte route is een wandelroute van zo’n 5,5 kilometer rondom het vakantiepark. Je wandelt over het park, door het bos en onerverharde (fiets)paden.

Blauwe route

De blauwe wandelroute is een stuk korter dan de witte route. Je wandelt deze route van ruim 3 kilometer in een klein uur. Deze wandeling gaat vrijwel alleen maar over onverharde paden en slingert door een prachtig heidelandschap.

Rode route

De rode wandelroute is de langste wandelroute. Reken zo’n 3 uur voor deze route van ruim 12 kilometer.

Gele route

Deze wandelroute van zo’n 3 kilometer voert je door de bossen rondom het vakantiepark. Ook loop je nog langs de bekende Boomhut XXL. Kortom, een mooie en afwisselende route van een klein uurtje. Perfect voor bijvoorbeeld na het avondeten!

Oranje route

De oranje route is de kortste route van alle wandelingen bij Westerbergen. Je wandelt bij deze route een halfuurtje over het terrein van het vakantiepark.

Combineer je high tea met een mooie wandeling door Echten.

Contactgegevens:
Tea Time
Ruinerweg 4
7932 PD Echten
Tel: 0528-371051
Naar de website