Gelderland

Theetuin Gelderland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Gelderland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in Gelderland. Of combineer je high tea met een heerlijk weekendje weg in het afwisselende Gelderland.

THEETUIN APPELTERN

Theetuin Appeltern is een zonovergoten plek te midden van rozenstruiken en fruitbomen aan de rand van natuurrijk Appeltern. Een verrukkelijk rustpunt – uitkijkend over de Wetering – voor fietsers, wandelaars en toevallige passanten. Op wandelafstand van de theetuin ligt het grootse en mooiste tuinideeënpark van Nederland, de Tuinen van Appeltern. In deze landelijke omgeving gaan thee en koffie onherroepelijk samen met een van de vele home-baked lekkernijen van uitbaatster Marsha Krijnen.

Contactgegevens:
Theetuin Appeltern
Walstraat 13
6629 AD Appeltern
Tel: 0487 – 506733
Mobiel: 06-48372041
info@theetuinappeltern.nl
Naar de website

DE HOENDERIK 

Bij De Hoenderik kun je genieten van een heerlijke Zomer of Winter High Tea. Een deel van de lekkernijen zijn in deze High Tea’s aangepast op het seizoen. Op het bedrijf wordt er zoveel mogelijk gewerkt met de producten uit eigen tuin en boomgaard. Deze worden op ambachtelijke wijze verwerkt tot allerlei Betuwse verleidingen. Zie voor een uitgebreide beschrijving Zomer en Winter High Tea op de website.

Contactgegevens:
Fruitbedrijf de Hoenderik
Lingedijk 180,
4196 HE Tricht
T   00 31 (0)345 – 57 67 10
M 00 31 (0)6 – 51 130 569
Naar de website

MILLINGER THEETUIN

De Millinger Theetuin ligt midden in het prachtige natuurgebied ‘De Millingerwaard’, waar kuddes gallowayrunderen en konikpaarden rondlopen. De Millinger Theetuin ademt een tropische sfeer door de beplanting en waterpartijen. Er zijn pleintjes, hoogte­verschillen, trappen en twee verschillende theehuizen met een exotisch interieur.

Een prachtige wandeling van 2,5 kilometer brengt je vanaf het kerkje in Kekerdom, dwars door het unieke natuurgebied van de Millingerwaard, naar de Millinger Theetuin.

Beklim het trappetje van de ingang en laat je verleiden door de vele slingerende paadjes en de verborgen hoekjes, pleintjes en terrassen; ‘verdwaal’ in het labyrintische bamboebos of kom tot bezinning in het in Marokkaanse stijl opgetrokken theehuis.

De Millinger Theetuin is elke dag geopend van eind maart tot en met eind oktober van 10.00 tot 18.00 uur.

De entree tot de theetuin bedraagt €6,00 per persoon inclusief een drankje naar keuze. kinderen tot 12 jaar en senioren vanaf 78 jaar hebben gratis toegang.

De theetuin is alleen te voet of per fiets bereikbaar!

Contactgegevens:
Millinger Theetuin
Klaverland 9
6566 JD Millingen aan de Rijn
telefoon: (0481) 431 885
Naar de website

THEETUIN ‘T HOFKEN

Op de grens van Doetinchem en Zelhem, is sinds mei 2004 Theetuin ‘t Höfken geopend. Dit rustige gebied van Doetinchem vormt de ecologische verbindingszone tussen de Slangenburg en de Kruisbergse bossen. Enkele jaren geleden is aan de voorzijde van het huis de boomgaard, zoals hij vroeger reeds bestond, weer hersteld. Verschillende fietsroutes, waaronder de Oude IJsselroute, Lokaal Ommetje, Zes landschappenroute Zelhem en knooppuntenroutes(nr. 12 & 38) passeren de Bultensweg. Hierdoor werd het idee van de theetuin geboren. Fietsers, wandelaars en andere voorbijgangers kunnen een onderbreking maken en even heerlijk relaxen. ‘t Höfken bied je verschillende soorten koffie, thee en frisdrank met zelfgebakken appeltaart, kruidkoek , chocoladecake en “Höfkenbrok”. Daarnaast serveren zij soep, tosti’s en boerenijs met verse vruchten.

Contactgegevens:
Theetuin ‘t Höfken
Bultensweg 3
7004 HR Doetinchem
Tel: 0314-334279
Naar de website

DECORA THEESCHENKERIJ

De theeschenkerij is gelegen aan verschillende wandel en fietsroute’s. Voor de thee of koffiepauze is de theeschenkerij, het adres van Eibergen. Er is zelfbediening mogelijk op de tijden dat ze er zelf even niet zijn, De kaart bestaat uit verschillende soorten thee en koffie, ook serveren ze frisdrank en sappen, daarbij kun je kiezen uit verschillende lekkernijen, zoals taart ,cake enz. Laat je verrassen en ga zeker eens langs.

Contactgegevens:
Rietmolenseweg 3
Eibergen
Tel :  0545-471670  / 06 – 51972784
Naar de website

THEETUIN ‘T LERINKSHOF

Verscholen tussen het coulisselandschap vind je theetuin ‘t Lerinkshof. Het ligt ca. 3 km vanaf Varsseveld.

Wat mogen bezoekers verwachten: Biologische bloemen/siertuin, diverse vijvers, een natuurpad langs kikkerpoelen, heggen/houtwallen en weilanden met Galloway runderen “puur natuur”.

Diverse soorten thee, koffie, cappuccino, frisdranken, en zelf gemaakt appelgebak staan op de kaart.
Er is een overdekt terras aanwezig waar je ook bij slecht weer heerlijk kunt genieten.

Van mei tot en met september ben je van donderdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur van harte welkom (en op telefonische afspraak). In het zomerseizoen is de winkel dan tevens geopend.

Contactgegevens:
Theetuin ‘t Lerinkshof
Pasdijk 3
7122 NT Aalten(Lintelo)
Tel. 0543-461989
Naar de website

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.