Limburg

Theetuin Limburg

Op zoek naar een gezellige theetuin in Limburg om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in het Zuiden van Nederland.

DE TURFSTAEKER

De Turfstaeker ligt aan de rand van de Groote Peel met al zijn prachtige wandel- en fietsroutes.
De theetuin ademt een landelijke sfeer. je hebt het idee dat je in en tussen de weilanden zit.
Ga je eropuit en ben je toe aan een moment van rust? Dan ben je welkom in Theetuin de Turfstaeker. Je kunt hier genieten van een goede kop koffie/thee maar tevens van een sandwich, lunch of High Tea (deze laatste twee wel op afspraak). De High Tea bestaat uit een aantal gangen: soep, hartige taart, sandwiches, scones met eigengemaakte jam en clotted cream en als toetje een etagere met diverse zoete hapjes.
Hierbij worden verschillende soorten thee geserveerd en voor degene die geen thee lust is er natuurlijk koffie.

Contactgegegevens:
Schenkerij & Lunchwei De Turfstaeker
Schepengraaf 19
6035 PT  Ospel
tel. 0495-641686
Naar de website De Turfstaeker

THEETUIN DE ROODE VENNEN 

Theetuin De Roode Vennen maakt deel uit van het nieuwe landgoed De Roode Vennen. Bij een nieuw landgoed is er sprake van een nieuwe landschappelijke eenheid, waarbij ‘rood (gebouwen) en ‘groen’(natuur) met elkaar in evenwicht zijn, elkaar versterken.
Aan de rand van natuurgebied het Schuitwater tref je, verscholen tussen het groen, theetuin De Roode Vennen. In de serre, op het verhoogde en overdekte terras bevindt zich een thee- en koffieschenkerij. Op de theekaart staan diverse soorten theeën en je kunt genieten van heerlijk huisgemaakt gebak. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten van het seizoen en uit de regio of zelfs uit eigen tuin. Ook groepen zijn welkom op De Roode Vennen. Een lunch, picknick, high tea, workshops of andere activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

Wandel & fietsroutes

Vanaf de ruime parkeerplaats bij de theetuin vind je op korte afstand aansluiting op verschillende wandelroutes zoals het Pieterpad, het wandelnetwerk Stempel aan de Maas –waarbij je met behulp van knooppunten en trajectinformatie op de borden je eigen wandelroute kiest- of de uitgezette wandelroutes van Staatsbosbeheer in het nabijgelegen Schuitwater. Voor je fietstocht vind je snel aansluiting op het nabijgelegen fietsknooppunt nr. 90 van waaruit je je eigen route kunt uitstippelen via het fietsknooppuntennetwerk. Ook via de Rode Vennenweg, het verharde fietspad waarop het fietspad vanaf de theetuin rechtstreeks aansluit, lopen verschillende fietsroutes zoals de LF-fietsroute en themaroutes van Maasgaarden: de Rozenroute en de Blauwe Bessenroute.

Contactgegevens:
Theetuin de Roode Vennen
Horsterweg 20
5872 CD  Broekhuizen
Tel: 077-4632407
Naar de website Theetuin de Roode Vennen

HOF VAN SCHOOR

Graag een keer van een High Tea genieten in het mooie Nederweert? Dan ben je bij Hof van Schoor op het juiste adres. Alles is homemade en vers gemaakt.
Zij hebben maar liefst 40 soorten thee’s waaruit je kunt kiezen tijdens de High tea. Liever koffie? Dit kan natuurlijk ook.

Zomers kun je in de prachtige theetuin genieten van één van de High Tea-arrangementen.
Vanaf september t/m maart dekken ze de high tea’s binnen.

Mocht je gebruik willen maken van een high tea dan kan dit van 11:00 tot 14:00 of 14:30 tot 17:30 uur. (geldt voor de weekenden en de vakantie periode). Reserveren kan tot 24 uur van te voren.

De openingstijden van Hof van Schoor zijn als volgt:
Van 1 april tot 28 september van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 18:00 uur.
Van 28 september tot 1 april van vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

Contactgegevens:
Hof van Schoor
Schoor 50
6031 SC Nederweert
Tel: 0495 – 624933
Tel: 06 – 22480899
Naar de website Hof van Schoor

JOCHUMHOF

Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vindt u de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin: struin tussen onze unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen. Strijk neer in ons Grandcafé met een kruidenierswinkelinrichting uit 1880, stoeltjes uit een oud Limburgse kroeg en tafeltjes uit India. Buiten de memorabele ambiance kunje ook terecht op een van de vele terrassen voor koffie en thee en heerlijke Limburgse vlaai.

Contactgegevens:
Jochumhof
Maashoek 2-B
5935 BJ Steyl
T. 077 – 321 00 12
Naar de website Jochumhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.