Noord-Brabant

Theetuin Noord-Brabant

Op zoek naar een gezellige theetuin in Noord-Brabant om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in het bourgondische Brabant.

‘t BUYTEN HUYS

In een landelijke omgeving aan de rand van natuurgebied de Vloeiweide ligt theeschenkerij  ’t Buyten Huys waar je heerlijk  kunt genieten van een High Tea, de rust en de natuur. De sfeervolle theeschenkerij ligt te midden van verschillende terrassen omgeven door een theetuin en boomgaard. Bij mooi weer kan men lekker op het terras zitten laat het weer het niet toe dan is er de theeschenkerij of de Vlaamse schuur. Er is keuze uit drie verschillende High Tea’s met zowel hartige als zoete hapjes.  Reserveren voor een High Tea kan vanaf 2 personen op het moment dat het terras geopend is.

Contactgegevens;
´t Buyten Huys
Corine Jochems
Hellegatweg 27
4891 ST Rijsbergen
06-23838535
www.hetbuytenhuys.nl

SPRANKENHOF

Wanneer de bloesems zich ontwikkeld hebben tot volle trossen en zomerse bloemen bloeien, is Sprankenhof zeker een bezoekje waard. Maar ook in herfst en winter kunt u zich bij hen prima vermaken. Gezellig met vrienden, buren of familie genieten van het buitenleven en ondertussen fruit plukken en/of groente oogsten. Heerlijk smaakvolle vruchten en verse groenten sieren het land. Alles wordt biologisch geteeld.Na het plukken kunt u genieten van een heerlijke boerentheeleut of een boerentheeleut de luxe, dit is een landelijke hightea met diverse huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen en uiteraard thee in overvloed. Maar dan lekker veel bij de luxe variant. Na afloop kunt u nog een mooie wandeling maken in de Loonse en Drunense Duinen. Dit ligt op loopafstand.

Contactgegevens:
Sprankenhof
Josèt Vermeer en Mark Vonk
Schoorstraat 26a
5071 RA Udenhout
Tel: 013 5116494
Mob: 06 12155442
Skal 021370
Email: sprankenhof@planet.nl
Naar de website 

THEETUIN DE LANGENDAM

Bloemenboerderij de Langendam is een pluktuin met bloemen, maar hier kun je ook genieten van een heerlijke high tea. Dus maak er een leuke combinatie van,eerst bloemen plukken en daarna smullen van lekkere hapjes. (of andersom).

Contactgegevens:
De Langendam
‘t Vaartje 108
5165 ND  Waspik
Tel: 0416-312568
Naar de website De Langendam

DE NOENES

Koffie en theeschenkerij de Noenes vind je langs de ANWB- knooppuntenroute 29-44 in het buitengebied van Haaren (NB). Je kijkt hier uit over het natuurgebied het ”Helvoirtsbroek” dat ook wel de ”natte parel” genoemd wordt. Het merendeel is eigendom van het Brabant`s landschap en wordt weer teruggegeven aan de natuur. Men ziet dan ook met regelmaat reeën,hazen,vossen en vele vogelsoorten. De bostuin, liggend aan een zandweg, is een oase van rust en biedt plaats aan 36 personen. Er is een oplaadpunt voor elektrofietsen. Kom je te paard dan kun je dit ook stallen.

Contactgegevens:
Koffie- en theeschenkerij De Noenes
Broeksteeg 70a
5076 SB  Haaren
Tel: 0411-623209
Naar de facebookpagina De Noenes

ZOET!! WITH LOVE

In de gezellige theesalon kun je genieten van heerlijke authentieke huisgemaakte high tea’s.

Wat in 1840 in Engeland begon bij de hongerige hertogin Anna van Bedford, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd theefeestje. Bij Zoet!! With Love.. in Oirschot zetten ze deze heerlijke theetraditie voort. Bij hen kun je dagelijks genieten van een met liefde en passie gemaakte, authentieke high tea. Een feestje van hartige en zoete gerechtjes, geserveerd met de pure theeën van Charlotte’s Choice.

Alles is vers gemaakt en wordt daarom alleen op reservering geserveerd. Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen.

Voor de openingstijden klik hier.

Contactgegevens:
Zoet!!With Love
Vrijthof 10
5688 AE Oirschot
Tel: 0646371444
E-mail: info@zoetwithlove.nl
Naar de website Zoet With Love

DE OUDE PASTORIE

Het huis en de tuinen van De Oude Pastorie lenen zich ideaal voor een kort bezoek. Er is bijzonder veel te zien. Om ten volle van de sfeer te genieten kun je gaan zitten op het terras of in een van de ruime woonkamers.

Voor groepen vanaf 10 personen hebben zij bijzondere arrangementen in de vorm van uitgebreide lunches en high-tea’s. De high tea bevat diverse broodjes, een bladerdeeghapje, verse soep, diverse zoetigheden en natuurlijk onbeperkte biologische thee.

Direct om het dorpje Macharen ligt een groot wandelpad dat onder anderen langs het Kasteel van Oijen loopt en diverse aansluitingen heeft op andere paden langs de Maas. Leuk om te combineren met de high tea.

Contactgegevens:
De Oude Pastorie
Kerkstraat 2
5367 AG Macharen
tel: 0412-492131
Naar de website De oude Pastorie

JORINES THEETUIN

In de theetuin kun je genieten van heerlijke thee, koffie of frisdrank met verse taart van het huis in een oase van rust. In mei staan hier de rododendrons in bloei, terwijl ‘s zomers de grote vijver te bewonderen is met haar natuurlijke oeverbegroeiing.  Het schouwspel van de vissen in de vijver in combinatie met het getjilp van de vogeltjes in het bamboebos scheppen een idyllisch plekje. Ook is er voor de kunstliefhebber een gevarieerd aanbod aan beeldende kunst. Een ideale locatie voor uw gezins- of bedrijfsuitje. Informeer naar de mogelijke High-Tea arrangementen. Individuele wensen zijn inpasbaar. De theetuin is gevestigd in de Sepulchrestraat 166 in Budel-Dorplein. De woning behorend bij de theetuin is gebouwd in 1907.
De gebouwen in Budel-Dorplein zijn bijzonder vanwege de zogenaamde Waalse bouwstijl, welke de gebroeders Dor importeerden. Het zijn veelal grote panden van rode of bruine Belgische baksteen.
Het zinkarbeidersdorp Budel-Dorplein is uniek in Nederland en geniet sinds 2012 de status van Beschermd Dorpsgezicht. De verbinding tussen de fietsknooppunten 78 en 80 voert je langs de theetuin zodat je je bezoek kunt combineren met een sportieve fietstocht of wandeltocht door de bossen en vennen rondom Budel-Dorplein.

Contactgegevens:
Jorine’s Theetuin
Sepulchrestraat 166
6024 AL Budel Dorplein
Tel : 0495-555226
Naar de website Jorine’s Theetuin

DE TUINEN IN DEMEN

In de theeschenkerij is het heerlijk even bijkomen onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekker stukje gebak. Hun verse aardbeientaart is een echte aanrader! Ze schenken ook puur appelsap, van de plaatselijke fruitteler, een verfrissend biertje en een goed glas wijn. Op de zondagen is er huisgemaakte soep en zijn er diverse verse broodjes. Ze maken een groepsbezoek graag tot een compleet verzorgd uitstapje. Zo kun je je dagje of (tuin)reis afsluiten met een lekker glas wijn met kaasjes en olijven. Voor een groep serveren ze op afspraak een lunch of een high tea.

Er is een open en een overdekt terras zodat je altijd droog kunt zitten. De theeschenkerij biedt zitplaats aan groepen tot 100 personen. In de theeschenkerij bevindt zich de informatietafel.
Daar vind je folders van andere tuinen en van leuke bestemmingen en routes in de omgeving. Ook vind je er praktische informatie over tuinieren.

De theeschenkerij is uitsluitend toegankelijk voor tuinbezoekers.

Elke donderdag en zondag geopend voor publiek van 11.00 tot 17.00 uur van eind april tot en met 6 september.

Contactgegevens:
De Tuinen in Demen
Kleine Poelstraat 13
5371 KM Demen
Telefoon : 0486 413442
Naar de website Tuinen in Demen

TOON KORTOOMS PARK

Vast tegen De Peel, op de grens van Brabant en Limburg, is het prachtige domein van het Toon Kortooms Park gevestigd. Op dezelfde plek waar eens de guitige tweeling Mathieu en Hein Beekman door de pennestreken van de bekende schrijver Toon Kortooms het levenslicht zag, is nu elke dag volop bedrijvigheid in een andere vorm waar te nemen. In het park is een museum, theetuin en blote voetenpad.

Het Blote Voetenpad is een belevingspad. Een heerlijke wandeling over een ondergrond van kort gemaaid gras. Zoek je naar avontuur dan liggen er diverse uitdagingen op je te wachten. Wil je dit niet dan wandel je er gewoon langs. Je loopt over allerlei ondergronden. ( indien gewenst.)  Water, turf, stenen, mos, varens, modder etc. Je voelt, ruikt en proeft de Peel ! Het pad is uitgezet over ca. 1 1/2 ha. Onderweg kom je vele bankjes tegen waar je van het uitzicht kunt genieten. Ook is er een plein met hangmatten en zijn er uitkijktorens. Na afloop gelegenheid om voeten te wassen. Handdoekjes aanwezig.

In de directe omgeving van het park zijn een aantal bezienswaardigheden. Op de aan het park naastgelegen parkeerplaats kun je starten met een korte wandeling over het Servaas Huyspad. Je loopt dan dwars door de prachtige Deurnese Peel naar Griendtsveen. Op ca. 500 meter loopafstand van het park ligt het pittoreske dorpje Griendtsveen.

Contactgegevens:
Toon Kortooms Park
Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne
Telefoon 0493 – 529590
Naar de website Toon Kortooms Park

THEETUIN BRANDSHOF

Dichtbij de Loonse en Drunense Duinen en natuurgebied “De Brand” ligt Theetuin Brandshof. Na een wandeling of fietstocht kun je in de theetuin even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak.

Contactgegevens:
Theetuin Brandshof
Slimstraat 91
5071 EH Udenhout
Telnr: 013-5112719
Naar de website Theetuin Brandshof

Reacties

 1. Tea at the Hamtings vonden wij echt geweldig.
  Oude boerderij met opkamer, zeer sfeervol ingericht.
  Met mooi weer ook buiten zitjes.
  Zo gastvrij en verschillende thee soorten.
  warme en koude gerechtjes.
  Buikje rond, echt heerlijk.
  we gaan zeker nog eens terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.