Noord-Holland

Theetuin Noord-Holland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Noord-Holland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

HET TUINHUIS

Het Tuinhuis is een gezellig theehuis gelegen aan het water in de Historische Tuin van Aalsmeer.
Binnen in het karakteristieke theehuis of op ons sfeervolle terras serveren zij al hun gerechten op een leuke & unieke wijze!

De high tea is met recht het pareltje van Het Tuinhuis! Bij de High Tea serveren zij koude & warme gerechtjes, variërend van zoet en hartig. Alles met liefde bereid & dagvers gemaakt.

Omdat het maken van de High Tea veel handwerk vereist en veel a la minute werk betreft is het helaas niet mogelijk tijdens de lunch te High Tea’en, daarom hebben zij 2 rondes verdeeld over de dag. Het is bijvoorbeeld mogelijk om, om 10.30 uur te reserveren of weer vanaf 15.00 uur ‘s middags.

Openingstijden
Het Tuinhuis is momenteel geopend op dinsdag t/m zondag van 09:30 uur tot 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie snel op www.tuinhuisaalsmeer.nl of volg hen op Facebook : www.facebook.com/hettuinhuisaalsmeer

Adres:
Het Tuinhuis
Praamplein
1431 CV Aalsmeer
0297 322562

*Let op, het bezoekadres heeft geen huisnummer. Het Tuinhuis is toegankelijk via de ophaalbrug op het Praamplein. Je kunt voor de routebeschrijving Uiterweg 32 aanhouden, echter dien je wel je auto te parkeren op het Praamplein. Het Praamplein is een groot parkeerplein tegenover Het Tuinhuis.

Het Tuinhuis is ook toegankelijk voor mindervaliden.

HEERLIJK

Theetuin [H]eerlijk! ligt aan de Amstel bij de Tolhuissluis: autovrij aan een wandel- fietspad en toch gemakkelijk bereikbaar door het sluisje met haar bruggetjes. Aan de voorkant heb je uitzicht op het water en aan de zij- en achterkant kijk je op de Drecht en de weilanden. Zo rustig en pittoresk als het in de winter is, zo gezellig is het in de zomer: Fietsers, wandelaars, bootjes en ook mensen die naar het schutten van de sluis komen kijken. Ga je op ontdekkingstocht door de tuin, dan zie je misschien het glazen theehuis, de beestenboel en de speeltuin. Dit alles maakt het een beleving voor jong en oud. Je hebt keuze uit diverse High Tea-arrangementen, zoals Heerlijk genieten (2 gangen):  Een plateau met diverse huisgemaakte taartjes, scones met marmalades en clotted cream, een glas sap en een pot thee (smaak naar keuze) + hartige hapjes.

Uitsluitend na reservering: 0172-530132; tenminste 3 werkdagen van tevoren en vanaf 2 personen.

Contactgegevens:
Theetuin Heerlijk
Jaagpad 33
1424 PV De Kwakel
0172-530132
Naar de website

THEETUIN EN THEESCHENKERIJ ‘T EINDE

In Zuiderwoude midden in het prachtige landschap Waterland, onder de rook van Amsterdam, ligt Theetuin en Theeschenkerij ’t Einde, een ware oase. Met aan drie kanten vrij uitzicht over de weilanden, het laatste pand van het piepkleine dorpje. Aan prachtige fiets, wandel en fluistervaarroutes. In de tuin die grenst aan het water, zul je je een voelen met de natuur. Niet enkel en alleen door deze unieke ligging, maar tevens door de zuivere producten die hier worden geserveerd. Jaren geleden kwam de High Tea overgewaaid uit Engeland. Inmiddels is het ook in Nederland een begrip. Toch zijn er maar weinig plekken waar de high tea puur en alleen bestaat uit zelfgemaakte producten. Alle gerechten die de high tea tot een unieke smaakervaring maken, komen in theetuin en theeschenkerij ’t Einde uit eigen keuken. En dat proef je! Dit alles wordt sfeervol gedecoreerd met bloemen uit de natuur.

Contactgegevens:
Theetuin ‘t Einde
Zuiderwouderdorpsstraat 78
1153 PG  Zuiderwoude
Tel: 020-403111
Naar de website

THEETUIN OVERLEEK

Ten noord-oosten van Amsterdam ligt een uniek veenweidegebied: Waterland. Dit gebied leent zich prima voor een wandeling, fietstocht of tocht over het water. Midden in dit prachtige gebied is Theetuin Overleek gevestigd. Ideaal voor een leuk dagje uit. In de theetuin worden alle lekkernijen zelf gemaakt en daar staan zij bekend om. Zij serveren o.a. diverse huisgemaakte taarten waaronder elke dag vers gebakken appeltaart en verschillende boeren sandwiches.

Rond de theetuin lopen veel dieren vrij scharrelend los. Ze hebben kippen met kuikens, konijnen, eendjes, schapen met lammetjes, geitjes een hond en een kat. Alle dieren zijn erg mak en daarom ideaal voor kinderen om ze beter te leren kennen.

Stap in een van de fluisterboten en geniet van een heerlijk dagje uit. Verken zelf vanaf het water het prachtige Waterland. Ideaal want een groot deel van dit natuurgebied is alleen per boot bereikbaar. Vaar over kleine meren omringd met hoge rietkragen, door smalle slootjes, langs grazende koeien en door pittoreske dorpen zoals Broek in Waterland, Monnickendam en Zuiderwoude. Maak jullie dag compleet met een heerlijke picknick voor mee aan boord.

Contactgegevens:
Theetuin Overleek
Overleek 6
1141 PD  Monnickendam
Tel: 0299-652735
Naar de website Theetuin Overleek

NATUURTHEETUIN DE KLEINE VOS

In de theetuin bieden zij je ‘s zomers de gelegenheid om een kopje koffie, thee of biologisch appel/perensap te drinken. Vaak hebben ze daarbij eigengebakken appeltaart.
Afspreken op een andere dag kan ook. In alle gevallen geldt, dat het weer mooi moet zijn, maar dat is het meestal wel! Op verschillende plekken, verdeeld door de tuin zijn zitjes gemaakt, waar je al of niet in de schaduw van de bomen of een parasol neer kunt strijken.

Van mei t/m september is er de gelegenheid  om op vrijdag en zaterdag een kopje thee/ koffie of sap te drinken in de prachtige natuurtuin.

Contactgegevens:
Natuurtheetuin de Kleine Vos
Zuiderweg 62a,
1461gk Zuidoostbeemster
Tel: 0299-438362
Naar de website Natuurtheetuin de Kleine Vos

THEETUIN DE LIBEL

Een oase van rust, verscholen op een nostalgisch plekje in Andijk, dat is waar je deze mooie theetuin aantreft. Een plek waar je kan genieten van de natuur, de rust en de dieren. Dit gecombineerd met de vele lekkernijen en uitgebreide keuze van diverse soorten thee maken een bezoek meer dan waard. Ook heb je de keuze uit een aantal hightea’s, zoals de “kloine high tea”. Deze bestaat uit:

  • Een Andoiker scone met slagroom en aardbeienjam
  • Een etagere met zoete en hartige hapjes (zonder vlees en vis)
  • Zoveel thee als je wilt

Vind je het leuk om kennis te maken met veel verschillende theesoorten, kies dan voor een theeproeverij. (vanaf 4 personen) Tijden de proeverij ga je veel verschillende thee proeven en je krijgt een korte uitleg over het ontstaan van de Thee. Een thee die steeds bekender wordt is de Matcha thee. Daar krijg je het een en ander over verteld en mag je natuurlijk ook proeven. Ook krijg je een kleine quiz om te kijken of je kunt proeven wat er in sommige thee soorten is toegevoegd, of het een zwarte thee, groene thee of zelfs witte is. Uiteraard mag een stukje gebak uit eigen keuken hierbij niet ontbreken.

Contactgegevens:
Theetuin de Libel
Dijkweg 172
1619HK Andijk
Tel: 06-29494703
Naar de website Theetuin de Libel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.