Overijssel

Theetuin Overijssel

Op zoek naar een gezellige theetuin in het prachtige Overijssel om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

THEEHUYS GRIMBERG

Theehuys Grimberg is gelegen in de mooie omgeving van Notter. De omgeving van het theehuys kenmerkt zich door de parkachtige natuur. Dit is overgebleven vanuit het vroegere kasteel Grimberg.

Voor groepen vanaf 6 personen maken ze graag een High Tea klaar. Een High Tea bestaat uit (onbeperkt) verschillende soorten (losse) thee, met daarnaast verschillende zoete en hartige lekkernijen. Voor de liefhebbers serveren ze hier ook koffie bij.

Eerst krijg je een voorafje. Daarna wordt een etagère geserveerd met verschillende hartige en zoete hapjes. Bij hartige hapjes kun je denken aan onder andere sandwiches, hartige taart etc. De zoete hapjes, die na het hartig genuttigd worden, zijn onder andere scones met clotted cream en zelfgemaakte jam, teabread en bijvoorbeeld een muffin of brownie. Tot slot worden er verschillende soorten taart opgediend.

Zij zijn geopend van april tot oktober op dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00-17:00. Op andere dagen en buiten het seizoen om zijn zij geopend op afspraak. High Tea dient van tevoren gereserveerd te worden.

Contactgegevens:
Theehuys Grimberg
Grimbergerweg 5
7467 PR NOTTER (gem. Wierden)
Tel: 06-34336124
email: info@theehuys-grimberg.nl
Naar de website Theehuys Grimberg

DE OALE ZESSPRONG

Geniet in Theetuin & Brocante De Oale Zessprong in Usselo van zelfgebakken zoete en hartige lekkernijen. Ze bieden o.a. een afternoon tea en een high tea aan. Ze zijn in de lente, zomer en begin van de herfst elke zaterdag en zondag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Contactgegevens:
Theetuin & Brocante De Oale Zessprong
Boekelosestraat 155
7548 AS Usselo – Enschede
06-14996220
Naar de website De Oale Zessprong

THEETUIN DE STOKTE

Dalfsen heeft een unieke theetuin, gelegen in het buitengebied, te midden van fiets- en wandelroutes. Hier kun je genieten van lekker eten en drinken, rust en het uitzicht. Buiten het seizoen kun je ook het hele jaar terecht in de theeschenkerij voor een high tea, een creatieve workshop, familie-, verjaardags- en vrijgezellenfeesten.

Om het erf grazen koeien, schapen en als je geluk hebt zie je een ree voorbij komen. Ook buizerds, vlinders, konijnen, de bonte specht weten het erf te vinden…  Bij De Stokte ben je aan het goede adres voor natuurlijk lekker eten. Alles wordt vers bereid en ze maken zoveel mogelijk gebruik van producten uit het Vechtdal, biologische en fairtrade producten.

Geniet van een van de heerlijke High Tea’s met mooi weer op een idyllisch rustig plekje in de tuin, op de veranda of anders in de sfeervolle binnenruimte.

Tip: Combineer één van de teas met een workshop of een leuke outdoor activiteit. Kijk bij Arrangementen voor de mogelijkheden

Contactgegevens:
Theetuin De Stokte
De Stokte 2
7722 VD  Dalfsen
Tel: 0529-431300
Naar de website Theetuin de Stokte

THEEHUIS DENNENOORD

Op een van de mooiste locaties in Twente, tussen Vasse en Ootmarsum, ligt Theehuis Dennenoord.

Tijdens de Victoriaanse tijd ontstaat in Engeland de traditie om uitgebreid aan de theetafel aan te schuiven. In eerste instantie waren het de boeren die een stevige theemaaltijd met zowel zoet als hartig gebak, koud vlees en brood nuttigden. Zij noemden dit de High Tea. Later werd het gebruik in adellijke kringen overgenomen en verfijnd met hoofdzakelijk kleine gebakjes, dunne sandwiches en scones. Zij noemden dit de Afternoon Tea.

Theehuis Dennenoord serveert de traditionele Afternoon Tea met o.a. scones, geserveerd met dikke room en jam, sandwiches en tea sweets. De High Tea is de specialiteit van het huis. Een echte theemaaltijd met naast de scones, teabread, sandwiches en taart ook diverse hartige lekkernijen. tevens wordt u hier verrast met een voorgerecht geïnspireerd op het seizoen.

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Contactgegevens:
Theehuis Dennenoord
Vasserweg 37
7638PK, Nutter
Tel: 0541 680790
Naar de website Theehuis Dennenoord

BOERDERIJ DE BRUMMEL

Het ‘kokhuus’ is sinds 2008 in gebruik als theehuis. Een nieuw initiatief, waarbij mensen kunnen genieten van thee met huisgemaakte producten en dit in combinatie met de rust van het platteland. ‘Op de thee bij Til’ wordt op afspraak verzorgd door Mathilde Blekkenhorst en is ook in combinatie met bijvoorbeeld een workshop of een wandeling mogelijk.

Contactgegevens:
Boerderij de Brummel
Zuidelijke Kanaaldijk 1
7447SV Hellendoorn.
Tel: 0548-681483  of 0548-681254
Naar de website Boerderij de Brummel

BOERHOES

Op het erf van “Boerhoes” vindt u een knusse & kleine theetuin, rustpunt langs vele wandel- en fiestroutes langs de  Overijsselse Vecht. Geniet op ons mooie erf van verse koffie, (boeren-)dranken, appelsap van eigen erf, krentenwegge en een lekker -echt- boerenijsje onder de perenboom. Beelden en andere (buiten)kunst hebben een fraaie en natuurlijke plaats op en rond “Boerhoes”.

Contactgegevens:
Koepelallee 8
7722 KT Dalfsen
telefoon: (0529) 401878
Naar de website Boerhoes

ERVE PUNTE

Het Buitenverblijf ‘Erve Punte’ biedt de mogelijkheid om in een prachtig verscholen Twents landschap te genieten van een heerlijke Twentse hightea of boerenlunch. De gerechten worden door ons zelf bereid en voor de ingrediënten maken we waar mogelijk gebruik van streekeigen producten. Erve Punte is een prima startpunt voor mooie wandeltochten door de schitterende bossen die de boerderij omringen.
Contactgegevens:
Het Buitenverblijf, Erve Punte
Oldenzaalsestraat 135 a
7581 PZ Losser
tel: 0541 – 512 873
Naar de website Erve Punte

THEESCHENKERIJ OLDENIEL

Het fiets- en voetveer “t Kleine Veer tussen Zwolle en Hattem is de  ideale verbinding voor fietsers en wandelaars. Velen zijn blij verrast wanneer ze Theeschenkerij Oldeniel ontdekken bij de aanlegsteiger aan de Hattemse aanlegsteiger.

Vanaf mei tot en met half oktober kun je – op zondag van 10.30-17.00 uur- op het terras genieten van een lekker kopje thee of koffie, glaasje sap en een kleine versnapering. De unieke locatie aan de oever van de IJssel maakt van Oldeniel een heerlijke pleisterplaats bij fiets- en wandeltochten in de omgeving van Hattem en Zwolle.

Contactgegevens:
Theeschenkerij Oldeniel
Naar de website

THEETUIN BENBOVERIJSSEL

Slechts zelden is een theetuin als deze in staat om haar bezoekers het gevoel te geven dat de buitenwereld ophoudt bij de drempel. Waar alleen de rust en het onthaasten nog tellen. Want hoewel deze prachtige Theetuin met een Wellness-Centrum/Praktijk en een cadeaushop tegen de binnenstad van Haaksbergen aanligt, heerst er hier op het erf de gemoedelijkheid, de rust met haar onthaasting. Heerlijk genieten van je kopje thee of koffie, heerlijk mijmerend onder de amber-boom, een goed boek om heerlijk in te verdwijnen, navel staren of mediteren, wat jij maar wilt.

Contactgegevens:
Benboverijssel
Goorsestraat 39-41
7482 CB Haaksbergen
Tel. +31 (0)53 572 63 35
+31 (0)6 5238 45 92
Naar de website Theetuin Benboverijssel

THEETUIN OP HET OORBECK

Op dit historische erf in de buurtschap Twekkelo vind je de rust van het Twentse buitengebied in de directe nabijheid van de stad Enschede. In de theetuin kun je genieten van een prachtig uitzicht. In de tuin worden diverse soorten thee en koffie, zelfgebakken taart en kruidkoek geserveerd. De theetuin is een mooi start-, eind- of tussenpunt voor je wandeling of fietstocht door Twekkelo.

Contactgegevens:
Theetuin op het oorbeck
Gerinkhoekweg 31
Twekkelo
074 – 291 63 91
Naar de website theetuin op het Oorbeck

THEETUIN STADSLAND

De pluktuin en theetuin vind je aan de polderkant van de Hasselterdijk, tegenover de boerderij op nr 57. Parkeren graag op de parkeerplaats aan de polderkant, aangegeven met de blauwe ronde P borden.

De theetuin is op afspraak (taart, cake koek); thee, koffie, sapjes en limonade uit de tuin zijn altijd voorradig.

PLUKKERS krijgen een gratis kop THEE (uit de tuin in het seizoen: munt, citroenverbena, geranium Attar of roses of citroengras)

Contactgegevens:
Theetuin Stadsland
Hasselterdijk 57
8043PG Zwolle
telefoon: 06 101 69 105
Naar de website theetuin Stadsland

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.