Utrecht

Theetuin Utrecht

Op zoek naar een gezellige theetuin in Utrecht om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in Utrecht.

TEA AT THE PHEASANTS

The Pheasants is een Engelse oase in de Nederlandse polder. Een oogstrelende locatie voor een traditionele Afternoon Tea. Ben je op zoek naar een exclusieve High Tea, een onvergetelijke Tea for Two, een ongewone locatie voor een besloten verjaardagsfeestje of voor een andere bijzondere gelegenheid, dan is The Pheasants een aanrader. Met antiek linnen, klassiek servies en glanzend zilver kun je je even in Edwardian Engeland wanen.

The Pheasants is geen horecagelegenheid, het is een privé domein waar je als gast exclusiviteit geniet. Als je een bezoek boekt dan heb je het rijk alleen. In de zomermaanden geniet je in het zonnetje op het terras, onder de oude notenboom op het gazon of onder fruitbomen in de boomgaard. Zit het weer tegen dan nestel je je in het theehuis of in de oude stal. Elk gezelschap wordt ontvangen als privé-gasten en dus in de watten gelegd. Je hebt de tuin, de boomgaard en het weiland tot je beschikking.

In de winter ontvangt The Pheasants zijn gasten in stijl in de Drawing Room. Tussen Engels antiek, rijke stoffen en een knapperend haardvuur, en met Mr. Darcy aan je voeten, voel je je ‘Lord of the Manor’. De prijs voor een arrangement hangt af van het aantal gasten en het menu.

Contactgegevens:
Tea at the Pheasants
Tienhovenseweg 39
4121 KT Everdingen (gemeente Vianen)
Tel. 0347 351663
Naar de website: www.thepheasants.nl

THEETUIN DE KWAKEL 

Theetuin De Kwakel is een unieke locatie net buiten Oudewater aan het riviertje De Lange Linschoten. De theetuin is landelijk gelegen in een hoogstamfruitboomgaard en ontleent zijn naam aan de typische boogbruggetjes – “Kwakels” – over het riviertje. In de boomgaard kun je genieten van rust en natuur met als decor voor het gebied de gebiedseigen knotwilgen en een uit 1860 daterende boerderij. De op hun gemak scharrelende kippen maken het beeld compleet.
De theetuin is een mooi start-, eind- of tussenpunt voor je wandeling of fietstocht. Ook kun je hier genieten van een heerlijke High Tea. De aanvang van de high-tea is tussen 12:00 en 14:00 en moet van te voren gereserveerd worden. De high-tea bestaat uit 7 hartige hapjes en 3 zoete hapjes en is inclusief onbeperkt koffie en thee.

Contactgegevens:
Theetuin de Kwakel
Noord Linschoterzandweg 53
Snelrewaard (gemeente Oudewater).
T: 06-24924304
Naar de website theetuin de Kwakel

DE KASTANJEBOOM

De Schenkerij (wat tevens als Landwinkel fungeert) leent zich uitstekend voor een gezellig samen zijn  met een authentiek tintje. Tijdens een fietstocht of wandeling kun je prima uitrusten op het ruime boerenterras bijvoorbeeld aan één van de robuuste picknicktafels. Het terras is voor een gedeelte overdekt, waar je kunt genieten van (h)eerlijke kwaliteit producten.

De Schenkerij beschikt over een gezellige ruimte welke is ingericht met materiaal uit grootmoederskeuken.  Met een schouw uit de oude boerderij van de familie (die vroeger in het buitengebied van Hooglanderveen stond, nu Vathorst) en een houtkachel die op speciale gelegenheden zal branden. In de Schenkerij staan enkele zitjes. Zij schenken o.a. heerlijke cappuccino’s met boerenmelk van hun eigen koeien en lekker gebak van bakkerij Ten Have uit Nijkerk.

Contactgegevens:
Landwinkel & Schenkerij De Kastanjeboom
Zevenhuizerstraat 281
3751 LC  BUNSCHOTEN
Telefoon: 033-4564457
Naar de website De Kastanjeboom

THEETUIN EEMNES

Theetuin Eemnes ligt aan de rand van het Nationaal Landschap Arkemheen Eemland. In het Theehuis kun je wandelroutes verkrijgen om het Nationaal Landschap te gaan ontdekken.

In de kassen naast het theehuis vind je behalve een sfeervolle ontvangstruimte ook een informatie ruimte over het nationaal landschap Arkemheen Eemland/Natuurmonumenten.

In Theetuin Eemnes kun je kiezen uit verschillend ambachtelijk gebak, brunches, lunches, high tea’s, maar ook voor borrels ben je aan het juiste adres. In de plantenkas is een sfeervolle winkelruimte ingericht met aan het landelijk leven verwante artikelen. Ook kun je bij Theetuin Eemnes terecht voor leuke activiteiten.

De theetuin is alle seizoenen op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Contactgegevens:
Theetuin Eemnes
Meentweg 131
3755 PD Eemnes
tel. 035-5389643
Naar de website theetuin Eemnes

THEETUIN DE WINKEL

Theetuin ‘De Winkel’ – tussen Wijk bij Duurstede en Houten – is van april tot oktober dagelijks (ook zondags!) open van 11.00-18.00 uur. Leuk om te combineren met een fietstocht. (knooppunt 55 en 58)

Contactgegevens:
Theetuin “De Winkel”
Nachtdijk 9
3945 PK Cothen
tel. 030-6011668
mobiel: 06-18284317
Naar de website

Reacties

  1. Afgelopen zaterdag ben ik samen met een vriendin bij Tea at The Pheasants geweest. We werden zeer hartelijk en gastvrij ontvangen. De locatie en de tuin zijn prachtig en het huis is aan de binnenkant fantastisch ingericht in ouderwets Britse stijl. Het was heel erg leuk om te zien welke passie de eigenaren hebben voor het huis en de tuin en ook de dieren en de moestuin, omdat ze alles zelf hebben opgeknapt en opgezet. Daarnaast waren de hapjes van de high tea heerlijk met zo veel mogelijk verse producten uit eigen tuin en ook de keuze aan (losse) thee was erg goed. Absoluut een aanrader, zeker als je wat meer exclusiviteit wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.