Zeeland

Theetuin Zeeland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Zeeland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

DE BAMBOEMONNIK

In de bijzondere bamboe/exotentuin in het schattige dorpje Kattendijke kun je heerlijk relaxen na je fiets/wandeltochtje/autorit.

Je kunt bij hen terecht voor een heerlijk kopje koffie/thee en natuurlijk cappuccino, latte macchiato, ice coffee of een vers tropisch vruchtensapje. Ook de eigengebakken cake is niet te versmaden en is te krijgen in gevarieerde tropische smaken. Ook serveren zij high tea, daarvoor even reserveren, deze hapjes hebben een tropisch karakter.

In de theetuin kun je vrij rondlopen er zijn diverse zitjes tussen bamboes, palmbomen en andere exotische planten waardoor je je in een andere wereld waant.

Bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten en is het weer wat minder dan is er een gezellig binnenverblijf, waar je ook in de winter terecht kunt want dan brand de houtkachel!

Openingstijden: 
Dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur (April tot Oktober)

Contactgegevens:
De Bamboemonnik
Monnikendijk 43
4474 NC  Kattendijke
Tel: 06 18674599
Email: monnik43@kpnmail.nl
Naar de website de Bamboemonnik

SAARTJES THEETUIN

In Saartjes Theetuin kun je even pauzeren tijdens je wandel/fietstochtje of autorit door de mooie natuur van de Zak van Zuid-Beveland. Even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, een koel drankje of een heerlijke sorbet! Een leuke en betaalbare onderbreking, ook voor kleine groepen en gezelschappen.

Tevens bieden zij de mogelijkheid voor een heerlijke “High Tea” (vanaf 4 personen).

De Theetuin is geopend van 1 april tot 1 oktober op zaterdag en zondag van 12.00u tot 16.30u. Verder enkel open op afspraak (groepjes).

Contactgegevens:
Saartjes Theetuin
Van Hattumstraat 3
4437 AG  Ellewoutsdijk
Tel.:+31(0) 113 548479
Naar de website Saartjes Theetuin

THEETUIN DE STOKROOS

Theetuin de stokroos bestaat  sinds 2004. Midden in de Schouwen Duivelandse polder kun je bij hen terecht voor de echte huisgemaakte taart en vers gezette koffie of thee. Reeds velen gingen je voor om bij hen te genieten van de echte rust en ruimte die het polderlandschap nog te bieden heeft. Of je nu een kinderfeestje, een familiefeestje of zomaar eens wilt langskomen. Je bent altijd welkom. Ook in de winter organiseren zij kinderfeestjes en familiefeestjes. Blijf je liever thuis, ook dan kunnen zij iets voor je verzorgen, o.a. High tea,  een buffet of exclusieve hapjes voor bij de borrel.

Theetuin de Stokroos is geopend van 1 april tot de laatste zaterdag van oktober van 11.00 – 18.00 uur. In juli en augustus 7 dagen per week open van 11.00 – 20.00 uur. Op afspraak ook in de wintermaanden geopend.

Contactgegevens:
Theetuin de Stokroos
Krabbenhoekseweg 2
4306 NL Nieuwerkerk
Tel: 0111-641389
Naar de website theetuin de Stokroos

DE WITTE HOEVE

Het dorpje Ovezande ligt centraal in de “Zak van Zuid-Beveland”. Deze streek leent zich uitermate voor het maken van fietstochten. Ook de wandelaar kan hier goed uit de voeten. Zowel voor de fietser als voor de wandelaar zijn er diverse routes uitgezet die grotendeels over de bloemdijken van het kleinschalige polderlandschap voeren. Je hebt dan een goed uitzicht over de poldertjes. Tijdens of na de gedane inspanning is het goed om een rustpunt aan te doen.

Bij het boerderijterras “de Witte Hoeve” ben je op het goede adres, hier kun je uitrusten en weer op krachten komen, indien nodig. Natuurlijk kun je ook met de auto komen en gewoon lekker ontspannen op het terras in de grote tuin van de idyllisch gelegen landhoeve. Je hebt vrij uitzicht op de hoogstamfruitboomgaard en kunt zo de polder in kijken. Ook als het weer niet al te zeer meewerkt is er altijd de mogelijkheid om binnen te zitten. Binnen is dan ook het koffie- en theepotten museum dat je gratis kunt bezichtigen. Wicki serveert je graag een kopje koffie, thee of iets fris met zelfgebakken appeltaart. Speciaal voor jou met liefde gebakken naar Duits recept en opgediend in brocante servies.

Openingstijden: 
Van Pasen t/m September
Vrijdag t/m zondag: 12.00 -18.00uur
En op afspraak
                           

Contactgegevens:
De Witte Hoeve
Bloemenstraat 37
4441AJ Ovezande
Tel: 0113-655772
Tel: 06-22301704
Naar de website De Witte Hoeve

IN DE MORELLEPUT

Vanaf april tot september is de Theetuin geopend. In de theetuin kun je genieten van de zon, of in de schaduw van de fruitbomen. Op het terras worden 22 verschillende soorten thee geserveerd.  En natuurlijk is er ook koffie, cappuccino, latte machiato en frisdrank of sappen te verkrijgen.

Er is dagelijks een ruime keus, van vers gebak uit eigen oven. Appeltaart met appels uit eigen boomgaard staat altijd op de kaart. Aan de rand van de theetuin staat een oud model van een wagenhuis. In dit wagenhuis kun je in het vroege voorjaar in de luwte al genieten van de zon.

Op aanvraag ontvangen zij ook groepen in de theetuin en behoort een High Tea of Lunch tot de mogelijkheden. Het wagenhuis is gevuld met allerlei archeologische vondsten en wetenswaardigheden uit de omgeving. Naast het terras ligt een jeu de boulesbaan en krulbolbaan waar vrij gebruik van gemaakt kan worden.

In de spelletjesschuur staan allerlei oude Vlaamse volkspelen tot je beschikking. (mits niet gereserveerd) Zij vinden het prettig wanneer hun gasten zich vrij voelen en gebruik maken van datgene wat het landgoed “in de Morelleput” te bieden heeft.

Contactgegevens:
In de Morelleput
Sint Bavodijk 56A
4504AB Nieuwvliet
Telefoon: 0117 – 45 30 21
Naar de website In de Morelleput

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.