Zuid-Holland

Theetuin Zuid-Holland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Zuid-Holland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

TUINHUIS SCHIPLUIDEN

Het Tuinhuis Schipluiden is een prachtige groene Koffie- en Theetuin in het centrum van Schipluiden, midden in de randstad. Naast voor heerlijk gebak en een lunch, kun je bij hen ook terecht voor een heerlijke uitgebreide High Tea.

Ze serveren niet de standaard Engelse High Tea, de hapjes zijn hartig en zoet en zijn vooral gebaseerd op de Franse en Spaanse keuken. Denk hierbij aan belegde crostini’s, gevulde tortilla rolletjes en hun eigen huisgemaakte gebak.

Natuurlijk mag onbeperkt thee hierbij niet ontbreken. Het theeassortiment is zeer bijzonder te noemen, denk hierbij aan prachtige Chinese theebloemen of de verse munt thee.

Contactgegevens:
“Het Tuinhuis”

Vlaardingsekade 26

2636 BB Schipluiden
Tel: 06-51978999
Naar de website Tuinhuis Schipluiden

DE STEINSETUIN

De Steinsetuin ligt op het erf van een historische boerderij midden in het groene hart omringd door bloemen en weilanden met koeien en schapen. De Steinsetuin is een landelijke stijlvolle locatie voor uiteenlopende gelegenheden zoals buiten trouwen onder het prieel met uitzicht over de weilanden, barbecue en buffet op het terras met omringde bloementuin, zelf je boeket bloemen plukken in de pluktuin, vergaderen, teambuilding en brainstorm of een familiefeest, bedrijfsuitje, receptie, high tea of lunch.

In de Steinsetuin kun je al v.a. 2 personen genieten van een “Hollandse” High tea of heerlijke lunch.
Bij de High Tea krijg je geen scones en clotted cream, zij maken het net even wat anders. Lekker op zijn Hollands met allerlei lekkere huisgemaakte zoete en hartige hapjes !

Contactgegevens:
De Steinsetuin
Steinsedijk 45
Haastrecht
Tel: 0182-359473
Tel: 06-38167594
Naar de website De Steinsetuin

THEETUIN DE BONGERD

Theetuin en boomgaard de Bongerd heeft veel gezellige zitjes om bij mooi weer te verpozen en van een drankje en een hapje te genieten. Je kunt rondneuzen en genieten van de geuren en kleuren in de bloemen- en kruidentuin. Daarnaast heeft het theetuinpaviljoen voldoende zitplaatsen en is comfortabel ingericht voor minder zonnige dagen, op koude dagen brandt ook de houtkachel. Naast het ruime theeassortiment en heerlijke koffie, gezet van versgemalen bonen, serveren zij alle in een café gangbare dranken.

Het terras is, bij mooi weer, elke vrijdag, zaterdag en zondag OPEN van 10:00 tot 20:00 uur.
Feestdagen GESLOTEN

Contactgegevens:
Theetuin de Bongerd
Molendijk 65
32 49 AN  Herkingen
T +31(0)187669538 / 0620796270
Naar de website theetuin de Bongerd

THEETUIN DE BONGAARD

Even onthaasten, tijd voor elkaar of samen iets delen. Een kopje thee is in Nederland niet meer weg te denken. Ook buitenshuis genieten we er steeds meer van. Een goed gezette geurige kop thee met een assortiment waar kleine hapjes worden geserveerd. Even wat tijd met vrienden. Een echte verwennerij.

Gezellig een middag genieten van een uitgebreide high tea, met verschillende geurende theepotten en diverse zoete en warme en koude hartige hapjes. En natuurlijk niet te vergeten de scones!
Twee heerlijke glazen wijn met een uitgebreid assortiment aan warme en koude hartige hapjes. Dat is een middag genieten van een high wine in de Bongaard.

Contactgegevens:
Theetuin De Bongaard
Hoofdstraat 63a
2678 CG De Lier
Tel: 0174-510706
Tel: 06-55342217
Naar de website theetuin De Bongaard

DE PLUKTUIN

De Pluktuin is sinds 1995 een rustpunt in het hart van het drukke Westland. Aan de rand van gemeente Naaldwijk gelegen, een tuin van ruim 4000 meter. Deze tuin is aangelegd in Engelse sferen het type cottage gardens.

De tuin is verdeeld in meerdere kleine tuinen die samen weer een geheel vormen. Van de intieme boomgaard wandel je via de kleurrijke borders met veel verschillende vaste planten richting de tuinkamers en nutstuin. Laat je verrassen door de verschillende doorkijken, hoekjes en vele zitjes in de tuin.

Volgens afspraak is het mogelijk om het gehele jaar een High Tea reserveren alleen met groepen
van 6 tot 20personen binnen onze openingstijden.
De High Tea bestaat uit diverse hartige en zoete hapjes en de losse thee van Senza.
In het tuinseizoen is het mogelijk  te genieten van de High Tea in de tuin buiten en met minder mooi weer onze Binnen Tuin.
In de overige maanden geniet je van de High Tea in de Serre.

Een High Tea serveren wij volgens Engels gebruik in twee gedeelten. De eerste ronde met de hartige hapjes zoals sandwiches en quiche, de tweede ronde met de zoete hapjes zoals scones, bonbons en taartjes.
Dit kan naar wens worden omgedraaid en uitgebreid.

Bezoek “De Pluktuin” van half mei t/m half september iedere donderdag en vrijdag tussen 10.00-16.30 uur

Contactgegevens:
De Pluktuin
Kleine Achterweg 28
2671 LT Naaldwijk
Tel: 0174 627198
Tel: 06 42 321 321
Naar de website De Pluktuin

DE SFEERSTAL

Wij hebben de AD Terrassen Trofee 2013 gewonnen! In ons Theehuis of op ons terras kunt u genieten van onze huisgemaakte taarten of een heerlijke lunch. Ook voor een van onze huisgemaakte tea’s, brunch of diverse lunches kunt u in het Theehuis terecht. Wij werken zoveel mogelijk met verse producten uit eigen tuin. De kinderen kunnen zich zowel binnen als buiten prima vermaken met spelletjes, een schommel, de trampoline en de wip. Uw trouwe viervoeter is van harte welkom, ook voor hem hebben wij iets lekkers klaar liggen.

Contactgegevens:
De Sfeerstal
Hogendijk 5
2441 CK Nieuwveen
tel: 0172-538642

KAASBOERDERIJ HOOGERWAARD

Gezellig genieten van allerlei lekkers! Je bent van harte welkom voor een Afternoon of High tea in hun gezellige ontvangstruimte. Aan een sfeervol gedekte tafel serveren zij de tea in meerdere gangen.

Voor de tea’s gebruiken zij waar mogelijk producten van eigen boerderij en uit eigen moestuin, zo werken ze met Boerenkaas en boerenroomboter, huisgemaakte jam, ambachtelijke sappen en verse mint(seizoen). Uiteraard is deze tea te combineren met andere activiteiten op de boerderij, zoals klootschieten of midgetgolf. Dit kan zowel voor, tussen de gangen als na afloop van de tea.

Contactgegevens:

Kaasboerderij Hoogerwaard
Lageweg 45
2935 CD Ouderkerk a/d IJssel
Tel: 0180-681530
Naar de website Hoogerwaard

THEETUIN DE WINDE

Theetuin De Winde is gelegen middenin de veenweidepolder van de prachtige Alblasserwaard. Hier vind je alles wat we ons bij een ‘typisch’ Hollands landschap voorstellen: groene weiden met zwartbont vee, hoge dijken en heel veel molens.

De theetuin is uitstekend geschikt voor een uitje met familie of vereniging. Hier kun je tijdens een fiets- of wandeltocht heerlijk bijkomen in een rustieke omgeving, onder het genot van een kopje koffie of thee en zelfgemaakte appeltaart! Theetuin De Winde is open als de gastvrouw thuis is, of informeer vooraf.

Contactgegevens:
Theetuin De Winde
Achterland 4
2964 LA  Groot-Ammers
tel: 0184-661356 / 0618565669
Naar de website theetuin de Winde

THEETUIN ONDER DE PANNEN

Tijdens een energieke wandeling of fietstocht door het Groene hart van de Krimpenerwaard kun je fijn even bijkomen in de theetuin ‘Onder de Pannen’. De theetuin bevindt zich langs de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Vlak naast het natuurgebied / eendenkooi Bakkerswaal. Daarbij bied de omgeving je diverse prachtige fiets- en wandelroutes.

In de theetuin kun je zomers heerlijk genieten van een kopje thee of koffie met zelfgemaakte appeltaart of een kopje soep met een broodje.

Ook serveren zij lunches, een lekkere High tea (vanaf 2 personen) of een BBQ op reservering.

In het weiland kun je gezellig, een geheel verzorgde picknick mand meenemen, om lekker te gaan picknicken.

Contactgegevens:
Theetuin ‘Onder de pannen’
Schuwacht 236
2931 Lekkerkerk
Nederlek, Zuid-Holland
Tel: 06 24 688 559
Naar de website theetuin Onder de Pannen

THEETUIN ‘T WOUTJE

t Woutje is gelegen in het groene hart en bied je een oase van rust en natuur. Even weg uit de drukte van de grote steden. In de fijne tuin kun je genieten van een kopje koffie of thee met een stukje taart.

Daarnaast bieden zij diverse arrangementen aan, zoals een heerlijke high thee. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin met trampoline.

Contactgegevens:
Theetuin `t Woutje
Burg. Tenheuvelhofweg 83
2391 MA Hazerswoude
Telefoon: 0172-587704
Naar de website theetuin ‘t Woutje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.