Drenthe

Op zoek naar een gezellige theetuin in Drenthe om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

THEEHUIS DE BOSRAND

Koffie- en theehuis De Bosrand vind je aan de weg tussen Donderen en Norg. Het ligt aan de rand van het bos, biedt plaats aan 25 mensen binnen en 30 mensen in de gerenoveerde serre. Daarnaast hebben zij een groot bosterras met plaats voor ongeveer 100 mensen. Het is een ideaal punt om even te stoppen en iets te drinken of te eten, een kopje thee met iets lekkers, een lunch of hun specialiteit: een heerlijke Engelse High Tea.Het theehuis ligt in een schitterend natuurgebied. Belangrijkste onderdeel daarbij is wellicht het Noordsche Veld. Het hele gebied is eigendom van en in beheer bij Staatsbosbeheer.Het Noordsche Veld is een uit bos, heide en beekdalgraslanden bestaand natuurgebied. Het Noordsche veld ligt op een rug van keileem. Ongeveer 100 ha van dit gebied is heide.Het Noordsche Veld is een archeologisch interessant gebied. Er bevindt zich een groot complex raatakkers (prehistorische akkers, ook wel celtic fields genoemd) en een groot aantal grafheuvels. Deze dragen de naam de Negen Bergen, hoewel er meer te tellen zijn.

Contactgegevens:
Theehuis de Bosrand
Donderseweg 7
9331 TB Norg
Tel: 0592-612098
bgg: 06-11 13 10 59

THEESCHENKERIJ HET KOETSHUIS

In de kop van Drenthe, centraal in de groene long tussen Assen en Groningen, ligt het mooie dorpje Vries. Het ligt niet ver van de Drentsche Aa en in de buurt zijn ook vele heidevelden te vinden. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden voor heerlijke wandelingen of fietstochten. In het centrum van het dorp, vlak bij de mooie oude kerk op de brink, vind je “Het Koetshuis”. Vroeger is het altijd een bakkerij geweest, maar inmiddels heeft het een heel andere bestemming gekregen. Sinds het najaar van 2006 hebben ze achter in de zaak een theeschenkerij geopend. In deze gezellige, geheel in Engelse stijl ingerichte ambiance, kun je van een heerlijk kopje thee of koffie genieten. Je kunt een keus maken uit 28 soorten thee. De verschillende soorten thee zijn ook te koop in de winkel. Buiten, achter de theeschenkerij, hebben ze ook nog een gezellige theetuin aangelegd. Het is een heerlijk rustig plekje waarbij je een prachtig uitzicht hebt over weilanden met koeien en paarden. Bij de theetuin is een baan gemaakt waar verschillende spelletjes gedaan kunnen worden, zoals bv. jeu de boules. In combinatie met bijvoorbeeld een heerlijke High Tea of een barbecue in de tuin zijn er vele mogelijkheden voor een leuk arrangement voor bijvoorbeeld familie- of bedrijfsuitjes!

Contactgegevens:
Theeschenkerij Het Koetshuis
Schultestraat 4
9481 BC Vries
Telnr.: 0592-542982

THEESCHENKERIJ HOMANSHOF

Anloo ligt in het Nationaal Beek- en Esdorpen Landschap van de Drentsche Aa. Een mooi en afwisselend oud landschap, waarin nog veel sporen uit het verleden te vinden zijn. Een prachtige omgeving voor fijne wandelingen en fietstochten. Je vindt hier het onbemande informatiecentrum van Staatsbosbeheer. In de naastgelegen eenvoudige boerenschuur bevindt zich de sfeervol ingerichte theeschenkerij Homanshof. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven in de beschutte theetuin van de Homanshof. Een plek om even tot rust te komen en te genieten van een potje thee een kopje koffie én zelf-gemaakte taart en andere lekkernijen van het seizoen. De High Tea  -ongeveer 2 uur – bestaat uit: onbeperkt koffie en div. soorten thee, 2 stukjes taart, 1 stukje teacake/brownie, 2 scones met jam en clotted cream, 2 hartig belegde mini sandwiches , 1 hartig hapje, 1 stukje quiche, een schaaltje salade  en 1 bonbon. De prijs €19,50 p.p.

Contactgegevens:
Theeschenkerij Homanshof
Lunsenhof 20
Anloo
info@theeschenkerijhomanshof.nl

TEA TIME

‘An English tea room’ op een historische plek in Drenthe.

Contactgegevens:
Tea Time
Ruinerweg 4
7932 PD Echten
Tel: 0528-371051

THEETUIN DE STOBBE

Een High Tea bij Theetuin Boomgaard de Stobbe is in ontspannen sfeer ongeveer twee uurtjes genieten van één van de maar liefst zeven varianten. Onbeperkt vele soorten thee en/of koffie drinken met huisgemaakte zoete & hartige heerlijkheden. Al mogelijk vanaf 2 personen.

Contactgegevens:
Theetuin De Stobbe
Steigerwijk 72
Dalerpeel
Tel: 0528-351515

DE VIJF SUITES

Van vrijdag t/m zondag is de theeschenkerij geopend voor publiek. In de theeschenkerij kunt u genieten van een uitgebreide selectie thee- en koffiesoorten. Willemijn verwent u graag met al haar heerlijkheden. De huisspecialiteiten, de verse chocolade- en appeltaart, worden uiteraard ook door Willemijn zelf gebakken. Ook voor een lekker broodje kunt u bij haar terecht. In theehuis Drenthe van De Vijf suites zijn diverse tafeltjes en een grote stamtafel. In de winter is het heerlijk vertoeven bij de gezellige gashaard. Overal in De Vijf Suites kunt gratis gebruik maken van wifi. De theeschenkerij is de perfectie locatie voor een bijzonder high tea. De high tea Drenthe is uitsluitend geschikt voor groepen (Vanaf 6 tot max 15 personen). Wat kunt u bijvoorbeeld verwachten bij onze speciale high tea Drenthe? Zoete producten : Carrot cake, Scones met clotted cream en jam, Gegrilde cake met muntroom, Chocolade brownie met noten, Brioche en een Bonbon. De Hartige producten: Sandwich met gerookte zalm, Toast  met nagelhout, mosterdmayo en komkommer, Italiaanse wrap met italiaanse ham en mozzarella, Mini pita broodje met beenham, Aardappel frittata met balsamico. De high tea bestaat volledig uit zelfgemaakte producten en daarom serveren zij een high tea alleen op afspraak.

Contactgegevens:
De Vijf Suites
Hogebrinksweg 1
9442 PP Elp
t 059 35 66 938
m 06 142 33 899

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *