Gelderland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Gelderland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in Gelderland.

THEETUIN APPELTERN

Theetuin Appeltern is een zonovergoten plek te midden van rozenstruiken en fruitbomen aan de rand van natuurrijk Appeltern. Een verrukkelijk rustpunt – uitkijkend over de Wetering – voor fietsers, wandelaars en toevallige passanten. Op wandelafstand van de theetuin ligt het grootse en mooiste tuinideeënpark van Nederland, de Tuinen van Appeltern. In deze landelijke omgeving gaan thee en koffie onherroepelijk samen met een van de vele home-baked lekkernijen van uitbaatster Marsha Krijnen.

Contactgegevens:
Theetuin Appeltern
Walstraat 13
6629 AD Appeltern
Tel: 0487 – 506733
Mobiel: 06-48372041
info@theetuinappeltern.nl
Naar de website

DE HOENDERIK 

Bij De Hoenderik kun je genieten van een heerlijke Zomer of Winter High Tea. Een deel van de lekkernijen zijn in deze High Tea’s aangepast op het seizoen. Op het bedrijf wordt er zoveel mogelijk gewerkt met de producten uit eigen tuin en boomgaard. Deze worden op ambachtelijke wijze verwerkt tot allerlei Betuwse verleidingen. Zie voor een uitgebreide beschrijving Zomer en Winter High Tea op de website.

Contactgegevens:
Fruitbedrijf de Hoenderik
Lingedijk 180,
4196 HE Tricht
T   00 31 (0)345 – 57 67 10
M 00 31 (0)6 – 51 130 569

THEEHUIS FLUITENKRUID

Voor koffie, thee en lekkernijen.

Contactgegevens:
Theehuis Fluitenkruid
Waaldijk 43
Dreumel:
Tel: 0487-571671

MILLINGER THEETUIN

De Millinger Theetuin ligt midden in het prachtige natuurgebied ‘De Millingerwaard’, waar kuddes gallowayrunderen en konikpaarden rondlopen. De Millinger Theetuin ademt een tropische sfeer door de beplanting en waterpartijen. Er zijn pleintjes, hoogte­verschillen, trappen en twee verschillende theehuizen met een exotisch interieur.

Contactgegevens:
Millinger Theetuin
Klaverland 9
6566 JD Millingen aan de Rijn
telefoon: (0481) 431 885

THEETUIN ‘T HOFKEN

Op de grens van Doetinchem en Zelhem, is sinds mei 2004 Theetuin ‘t Höfken geopend. Dit rustige gebied van Doetinchem vormt de ecologische verbindingszone tussen de Slangenburg en de Kruisbergse bossen. Enkele jaren geleden is aan de voorzijde van het huis de boomgaard, zoals hij vroeger reeds bestond, weer hersteld. Verschillende fietsroutes, waaronder de Oude IJsselroute, Lokaal Ommetje, Zes landschappenroute Zelhem en knooppuntenroutes(nr. 12 & 38) passeren de Bultensweg. Hierdoor werd het idee van de theetuin geboren. Fietsers, wandelaars en andere voorbijgangers kunnen een onderbreking maken en even heerlijk relaxen. ‘t Höfken biedt u verschillende soorten koffie, thee en frisdrank met zelfgebakken appeltaart, kruidkoek , chocoladecake en “Höfkenbrok”. Daarnaast serveren wij soep, tosti’s en boerenijs met verse vruchten.

Contactgegevens:
Theetuin ‘t Höfken
Bultensweg 3
7004 HR Doetinchem
Tel: 0314-334279

BOUTESTIJNSE THEETUIN

De Boutesteijnse theetuin voor een plezierige stop tijdens uw fietstocht of kanotocht langs de Linge. De theetuin is elegen aan de dijk in Rumpt, dit is de enige theetuin langs de Linge Route.Je hebt een geweldig uitzicht vanaf de Linge-oever onder het genot van een kopje thee of koffie. Geniet van een prachtige tocht langs de fruitbloesem in de rustige Betuwe Kortom ouderwetse gezelligheid in een sfeervolle ambiance.

Contactgegevens:
Boutesteijnse Theetuin
Polderdijk 5
4156 JG  Rumpt
Tel: 0345-684247

DECORA THEESCHENKERIJ

Onze theeschenkerij is gelegen aan verschillende wandel en fietsroute’ s. Voor de thee of koffiepauze is de theeschenkerij, het adres van Eibergen.Er is zelfbediening mogelijk op de tijden dat we er zelf even niet zijn, onze kaart bestaat uit verschillende soorten thee en koffie,ook serveren we frisdrank en sappen,daarbij kunt u kiezen uit verschillende lekkernijen,zoals taart ,cake enz.Laat u verrassen en kom gerust eens langs.

Contactgegevens:
Rietmolenseweg 3
Eibergen
Tel :  0545-471670  / 06 – 51972784

THEETUIN ‘T LERINKSHOF

Verscholen tussen het coulisselandschap vind je theetuin ‘t Lerinkshof. Het ligt ca. 3 km vanaf Varsseveld.

Wat mogen bezoekers verwachten: Biologische bloemen/siertuin, diverse vijvers, een natuurpad langs kikkerpoelen, heggen/houtwallen en weilanden met Galloway runderen “puur natuur”.

Diverse soorten thee, koffie, cappuccino, frisdranken, en zelf gemaakt appelgebak staan op onze kaart.
Er is een overdekt terras aanwezig waar u ook bij slecht weer heerlijk kunt genieten.

Van mei tot en met september bent u op donderdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur van harte welkom (en op telefonische afspraak). In het zomerseizoen is onze winkel dan tevens geopend.

Contactgegevens:
Theetuin ‘t Lerinkshof
Pasdijk 3
7122 NT Aalten(Lintelo)
Tel. 0543-461989

DE HEEREN VAN RUERLE

Even in Engelse sfeer vertoeven?? ‘s Zomers is onze tuin voor u beschikbaar met de vele doorkijkjes en schitterende vijverpartijen. De diverse terrassen -onder de walnotenboom, aan de vijvers, bij de volière of overdekt- nodigen uit om een tijdje in alle rust te vertoeven. De omgeving biedt mooie fiets- en wandelpaden door bossen en natuurgebieden in de directe omgeving. Uiteraard ook door het authentieke coulissen landschap. Er zijn veel bezienswaardigheden, musea en leuke stadjes zoals Bronkhorst, Bredevoort, Doesburg. Natuurlijk mag u de Kastelentocht en de Witte Wieven in Zwiep niet overslaan.

Contactgegevens:
De Heeren van Ruerle
Hulshofweg 3
7261 SL Ruurlo
Tel: 0573-461146

THEEKOEPELTJE DRUTEN

Aan de Waalbandijk in Druten staat het monumentale theekoepeltje. Hier kunt u in de kruidentuin genieten van een kopje koffie of verschillende soorten thee, waaronder kruidenthee en biologische thee. Naast thee worden er ook verschillende fruitsappen van de boer geschonken. Natuurlijk hoort er ook iets lekkers bij: versgebakken appeltaart met appeltjes uit het land van Maas en Waal.

Contactgegevens:
Theekoepeltje Druten
Druten
Tel: 0487 512 785

THEETUIN HUIJSBASTENASBECK

Behalve van kunst valt er bij Huijs Basten Asbeck ook te genieten van zelfgebakken taart met o.a. heerlijke thee of koffie van Simon Levelt, de oudste brander van Nederland. Dat genieten kan zowel binnen in de fraaie serre achter het Koetshuis of buiten in onze grote stadstuin, die door velen betiteld wordt als een waar aards paradijs. Lang wachten op uw consumpties hoeft hier niet: u mag ze zelf uitkiezen en ophalen bij de balie in het Koetshuis. Zoals een goede theetuin betaamt hebben wij een aantal bijzondere thee-arrangementen te bieden. Neem contact met ons op voor de high tea mogelijkheden.

Contactgegevens:
Huijs Basten Asbeck
Galerie & theetuin
Nieuwestraat 20
7141 BZ Groenlo
Tel. 0627277224

THEETUIN DE AKKER

Theetuin De Akker is de “gezelligste” theetuin midden in onze mooie Betuwe. Wij zijn in Ommeren een theetuin begonnen om ook andere mensen te laten genieten van onze gezellige tuin. Bij minder mooi weer kunt u ook binnen zitten. U kunt bij ons een kopje koffie of thee drinken, en er wat lekkers bij nuttigen! Al het lekkers is zelf gebakken. Een aanrader is de Molenkoek, waarvan het meel bij de molen uit Ingen komt!
Ook kunt u bij theetuin de Akker een fietsarrangement boeken, een bezoekje aan het heemkundig museum is dan zeker de moeite waard, dit ligt maar 200 meter bij ons vandaan. Als de molenkoek u goed gesmaakt heeft, fietst u er door naar de molen en kunt u daar het meel kopen om hem zelf te bakken!! De Theetuin is gelegen aan diverse aantrekkelijke fietsroutes en daardoor makkelijk bereikbaar, er zijn diverse gezeliige zitjes om te genieten van een hapje en een drankje, de tuin is erg warm en sfeervol ingericht dus zeker de moeite waard voor een bezoekje!

Contactgegevens:
Theetuin De Akker
De Akker 3
4032 NP Ommeren
tel. 0613667087 – 0611062691

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *