Groningen

Op zoek naar een gezellige theetuin in het mooie Groningen om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in Groningen.

DE THEEFABRIEK

Thee drinken kun je natuurlijk in je eentje doen, maar veel leuker en gezelliger wordt het als je samen met vrienden, familie of collega’s in de sfeervolle theeschenkerij van De Theefabriek plaats kunt nemen. De Theefabriek heeft zich namelijk gespecialiseerd in het bijzonder veelzijdige product thee, werelddrank nummer 1, en de meest uitgebreide theekaart ter wereld samengesteld. Zo kunt u kiezen uit ruim 300 theesoorten en theespecialiteiten, variërend van hete tot koude thee, van groene tot zwarte thee, en van thee met een tic tot thee met slagroom of verse vruchten. In De Theefabriek wordt alle thee wordt met zorg bereid, op basis van losse thee en kokend water. Voor het optimale theegenot wordt de thee gedronken uit originele lage, wijde theekoppen. Naast de thee biedt de theeschenkerij ook koffie en overige dranken en een groot assortiment overheerlijk ambachtelijk gebak, warme scones en muffins, kruidige theecake en rijk belegde sandwiches.

Naast de gewone High Tea is er een “heksen tea” (voor een zwarte heksenhoed wordt gezorgd) en een “prinsessen tea” voor theedrinkers die jong van geest zijn. Of kiest u voor de “torenhoge tea” in de klokkentoren of de enige echte “Grunneger theetoafel”, met poffert?

Contactgegevens:
De Theefabriek
Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl
T 0595 572 053
Naar de website www.theefabriek.nl

THEESCHENKERIJ DE VLINDER

De Stichting Archief Muntendam stelt jaarlijks een expositie samen in “de Vlinderij” over de geschiedenis van Muntendam.”de Vlinderij” is gevestigd aan de Hellingwal, op de rand van het natuurgebied “de Wiede”, in Muntendam.De plaats waar vroeger een scheepswerf was gevestigd. De werf werd in 1762 opgericht door Derk Harms Holthuis. Zijn zoon Harm Derks Holthuis stond vanaf 1789 aan het hoofd van het bedrijf. De scheepswerf werd omstreeks 1870 gekocht door Johannes Kramer en zijn schoonzoon Berend Fikkers. De werf werd later voortgezet door de gebroeders Theodorus, Johannes en Bernadus Fikkers. Onbeperkt thee en koffie – welkomstdrankje – hartige taart – sandwiches (4 verschillende soorten) – scones (2) met marmelade en clotted cream of slagroom – cake of mini gebakjes – bonbons – gebak glaasje wijn, rosé of frisdrankje € 19.75 per persoon Afternoon Tea €12.50. In overleg kan de samenstelling van de High Tea aan uw wensen worden aangepast.

Contactgegevens:
Theeschenkerij De Vlinderij
Hellingwal 3
Muntendam
Tel: 0598-620025 of 06-25181648

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *