Limburg

Op zoek naar een gezellige theetuin in Limburg om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in het Zuiden van Nederland.

DE TURFSTAEKER

De Turfstaeker ligt aan de rand van de Groote Peel met al zijn prachtige wandel- en fietsroutes.
De theetuin ademt een landelijke sfeer. je hebt het idee dat je in en tussen de weilanden zit.
Ga je eropuit en ben je toe aan een moment van rust? Dan ben je welkom in Theetuin de Turfstaeker. Je kunt hier genieten van een goede kop koffie/thee maar tevens van een sandwich, lunch of High Tea (deze laatste twee wel op afspraak). De High Tea bestaat uit een aantal gangen: soep, hartige taart, sandwiches, scones met eigengemaakte jam en clotted cream en als toetje een etagere met diverse zoete hapjes.
Hierbij worden verschillende soorten thee geserveerd en voor degene die geen thee lust is er natuurlijk koffie.

Contactgegegevens:
Schenkerij & Lunchwei De Turfstaeker
Schepengraaf 19
6035 PT  Ospel
tel. 0495-641686

THEESCHENKERIJ DE MAASHOF 

Op de Maashof kun je niet alleen genieten van de vele rozen in de rozentuin, maar ook van een hapje en een drankje al of niet in rozenstijl in de theeschenkerij of op het terras met uitzicht op de rozentuin en de Maas. Het is een gezellige plek waar het goed toeven is. In deze kleurrijke ambiance kun je genieten van een heerlijk kopje thee of koffie. We bieden je een ruime keuze van allerlei soorten losse theeën. Uit eigen keuken en tuin worden lekkernijen aangeboden, waarbij gebruik gemaakt wordt van producten uit de rozentuin. Speciaal is de eigengemaakte overheerlijke rozentaart. Hun specialiteit is de Engelse Afternoon tea / High tea. Op een stijlvol gedekte tafel wordt een heerlijke royale homemade tea geserveerd. Een echte theemaaltijd met naast de scones, teabread, sandwiches en rozentaart ook diverse hartige lekkernijen. Tevens wordt je hier verrast met gerechtjes geïnspireerd door de rozen.
Samen met collega’s, vriendinnen of familieleden kun je een aantal uren tafelen en genieten van al het lekkers, de omgeving en de rozentuin. De high tea bestaat uit een rozendrankje vooraf, koffie, rozen(thee), een keur van zoete en hartige hapjes waarvan de meeste geïnspireerd zijn door de rozen. Al deze arrangementen kunnen alleen op reservering met een minimum van 10 en een maximum van 20 personen. 

Contactgegevens:

Theeschenkerij De Maashof
Veerweg 9
5973 NS  LOTTUM
Tel: 077-4631924

THEETUIN DE ROODE VENNEN 

Heerlijk genieten met vrienden en/of familie in de theetuin van een uitgebreide of minder uitgebreide high-tea. Wat denk je van een uitgebreide 5-gangen High Tea? Deze bestaat uit een Etagère met 3 soorten sandwiches | bijv. zalm-kruidencrème-komkommer/eiersalade/bruchetta-boter met ham en rucola, scones | met clotted cream en 2 soorten jam, een hartig taartje | met een mix aan paddenstoelen, spekjes, peterselie  en walnoot. In het seizoen met asperges. Een Hartige cupcake | met courgette, pijnboompitten, kaas met een pesto-creme. Een etagère met een diversiteit aan zoetigheden | brownies, carrotcake, cupcake en/of lemoncurd taartje, cheesecake. Bij iedere gang krijgen jullie een verse pot thee | naar keuze uit de theekaart.

Contactgegevens:
Theetuin de Roode Vennen
Horsterweg 20
5872 CD  Broekhuizen
Tel: 077-4632407

HOF VAN SCHOOR

Theeschenkerij Hof van Schoor heeft een gezellige romantische ruimte met veel oude theepotten en andere voorwerpen uit de jaren 50. Men kan binnen in de theeschenkerij of in de tuinkamer zitten. Bij goed weer is het heerlijk om in de tuin te zitten onder de plataan of de Amerikaanse eik. U kunt bij ons terecht voor een kopje thee of koffie met iets lekkers. Hiervoor hoeft u niet te reserveren. Bij Hof van Schoor kunt u alleen contant betalen. Hof van Schoor serveert meer dan dertig soorten thee. We wisselen regelmatig van theesoorten.

Contactgegevens:
Hof van Schoor
Schoor 50
6031 SC Nederweert
Tel: 0495 – 624933
Tel: 06 – 22480899

HOME AT THE END OF THE WORLD

n Home at the End of the World kunt u zowel binnen, in de gezellige herberg ruimte, als buiten op het beschutte, zonnige terras komen genieten van het eerlijke eten en drinken dat aangepast aan het seizoen geserveerd wordt. Na afspraak kunt U in overleg, met een groep vanaf 8 tot 14 personen, ‘s middags komen eten. Een hartige lunch of een zoete afternoon tea behoren tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld georganiseerd worden als afsluiting van wandeling, als personeelsuitstapje, of ter gelegenheid van een reunie of ander feestelijk samenzijn. Juist de intieme beslotenheid van deze kleinschalige herberg heeft de afgelopen jaren gezorgd voor vele gezellige bijeenkomsten.

Contactgegevens:
Home at the end of the world
Schilbergerweg 5
6277 NX Slenaken
tel. 043-4573239

JOCHUMHOF

Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vindt u de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin: struin tussen onze unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen. Strijk neer in ons Grandcafé met een kruidenierswinkelinrichting uit 1880, stoeltjes uit een oud Limburgse kroeg en tafeltjes uit India. Buiten de memorabele ambiance kunt u ook terecht op een van de vele terrassen voor koffie en thee, diverse Limburgse vlaaien of geniet van een heerlijke High Tea. (vanaf 8 personen)

Contactgegevens:
Jochumhof
Maashoek 2-B
5935 BJ Steyl
T. 077 – 321 00 12


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *