Noord-Brabant

Op zoek naar een gezellige theetuin in Noord-Brabant om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in het bourgondische Brabant.

‘t BUYTEN HUYS

In een landelijke omgeving aan de rand van natuurgebied de Vloeiweide ligt theeschenkerij  ’t Buyten Huys waar je heerlijk  kunt genieten van een High Tea, de rust en de natuur. De sfeervolle theeschenkerij ligt te midden van verschillende terrassen omgeven door een theetuin en boomgaard. Bij mooi weer kan men lekker op het terras zitten laat het weer het niet toe dan is er de theeschenkerij of de Vlaamse schuur. Er is keuze uit drie verschillende High Tea’s met zowel hartige als zoete hapjes.  Reserveren voor een High Tea kan vanaf 2 personen op het moment dat het terras geopend is.

Contactgegevens;
´t Buyten Huys
Corine Jochems
Hellegatweg 27
4891 ST Rijsbergen
06-23838535
www.hetbuytenhuys.nl

SPRANKENHOF

Wanneer de bloesems zich ontwikkeld hebben tot volle trossen en zomerse bloemen bloeien, is Sprankenhof zeker een bezoekje waard. Maar ook in herfst en winter kunt u zich bij hen prima vermaken. Gezellig met vrienden, buren of familie genieten van het buitenleven en ondertussen fruit plukken en/of groente oogsten. Heerlijk smaakvolle vruchten en verse groenten sieren het land. Alles wordt biologisch geteeld.Na het plukken kunt u genieten van een heerlijke boerentheeleut of een boerentheeleut de luxe, dit is een landelijke hightea met diverse huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen en uiteraard thee in overvloed. Maar dan lekker veel bij de luxe variant. Na afloop kunt u nog een mooie wandeling maken in de Loonse en Drunense Duinen. Dit ligt op loopafstand.

Contactgegevens:
Sprankenhof
Josèt Vermeer en Mark Vonk
Schoorstraat 26a
5071 RA Udenhout
Tel: 013 5116494
Mob: 06 12155442
Skal 021370
Email: sprankenhof@planet.nl
Naar de website 

THEETUIN DE LANGENDAM

Bloemenboerderij de Langendam is een pluktuin met bloemen, maar hier kun je ook genieten van een heerlijke high tea. Dus maak er een leuke combinatie van,eerst bloemen plukken en daarna smullen van lekkere hapjes. (of andersom).

Contactgegevens:
De Langendam
‘t Vaartje 108
5165 ND  Waspik
Tel: 0416-312568

DE NOENES

Koffie en theeschenkerij de Noenes vind je langs de ANWB- knooppuntenroute 29-44 in het buitengebied van Haaren (NB). Je kijkt hier uit over het natuurgebied het ”Helvoirtsbroek” dat ook wel de ”natte parel” genoemd wordt. Het merendeel is eigendom van het Brabant`s landschap en wordt weer teruggegeven aan de natuur. Men ziet dan ook met regelmaat reeën,hazen,vossen en vele vogelsoorten. De bostuin, liggend aan een zandweg, is een oase van rust en biedt plaats aan 36 personen. Er is een oplaadpunt voor elektrofietsen. Kom je te paard dan kun je dit ook stallen.

Contactgegevens:
Koffie- en theeschenkerij De Noenes
Broeksteeg 70a
5076 SB  Haaren
Tel: 0411-623209

ZOET!! WITH LOVE

Bij Zoet!! Kun je gebruik maken van 2 verschillende soorten high tea’s. De traditionele high tea en de luxe high tea. Je kunt in een landelijke sfeer en in alle rust genieten van de high tea. Bij mooi weer kun je heerlijke buiten zitten in de theetuin en wanneer het weer dit niet toelaat, of tijdens de wintermaanden, kun je plaatsnemen in de prachtige theekamer. De traditionele High Tea bestaat uit een etagere vol met allerlei hartige en zoete lekkernijen. Te reserveren vanaf 4 personen. De Luxe High Tea bestaat uit 4 gangen. Deze worden uitgeserveerd. Er wordt begonnen met een koude gang, deze kan bijvoorbeeld bestaan uit engelse Stilton kaas met huisgemaakte kweepeergelei en sandwiches. Daarna volgt een warme gang (quiche, pastei of bijvoorbeeld soep). De derde gang bestaat uit zoete lekkernijen zoals scones en brownies. De laatste gang kan bestaan uit cheesecake, carrotcake, lemoncupcake, koekjes, chocolaatjes  etc. Al het bovengenoemde kan varieren en is een voorbeeld van wat er in een high tea kan zitten. Alle high tea’s zijn inclusief bijzondere geselecteerde thee soorten. Te reserveren vanaf 3 personen. 2 personen? Indien er al andere groepen gereserveerd hebben is dit mogelijk.

Contactgegevens:
Zoet!!With Love
Landrop 3
5528 NA  Hoogenloon
Tel: 06-46371444

DE OUDE PASTORIE

Het huis en de tuinen van De Oude Pastorie lenen zich ideaal voor een kort bezoek. Er is bijzonder veel te zien. Om ten volle van de sfeer te genieten kun jegaan zitten op het terras of in een van de ruime woonkamers. Voor groepen hebben wij bijzondere arrangementen in de vorm van uitgebreide lunches en high-tea’s. De High Tea Meneer Pastoor bestaat uit vers gebakken scones geserveerd met eigengemaakte jams en “clotted cream”, warme quiche, sandwiches met kaas, komkommer en zalm, pistachecakejes en een royaal assortiment van karamels, bonbons en mints, geserveerd op een etagiere. Dit alles wordt geserveerd et onbeperkt koffie, thee en jus d’orange.

Contactgegevens:
De Oude Pastorie
Kerkstraat 2
5367 AG Macharen
tel: 0412-492131

THEETUIN “OP KREITSBERG”

Gelegen aan mooie wandel- en fietsroutes, in het plaatsje Zeeland, aan de rand van “de Maashorst” ligt theetuin “Op Kreitsberg”. Een ideale plek om te pauzeren met een potje koffie of thee en eventueel met een heerlijk stukje gebak. Tevens kun je hier je zelf meegebrachte boterham in alle rust opeten. Zij schenken potjes koffie, thee en kruidenthee. Bijvoorbeeld: Boerenmelange, Vriendinnenthee en Rooibos Brabants kwartierke. Zij hebben geen vaste openingstijden, maar als je zeker wilt weten of de Theetuin geopend is, bel dan gerust even van te voren. Zij zijn open van 1 mei tot 1 oktober. De theetuin ligt bij knooppunt 35 van het fietsknooppuntennetwerk in NoordBrabant en ook de lange-afstand-wandeling “Airbornepad” komt langs de theetuin.

Contactgegevens:
Theetuin “Op Kreitsberg”
Nel van Weert
Kreitsberg 24
5411 RH Zeeland
0486-452223
Naar de website

JORINES THEETUIN

In de theetuin kunt u genieten van uw thee, koffie of frisdrank met verse taart van het huis in een oase van rust. In mei staan hier de rododendrons in bloei, terwijl ‘s zomers de grote vijver te bewonderen is met haar natuurlijke oeverbegroeiing.  Het schouwspel van de vissen in de vijver in combinatie met het getjilp van de vogeltjes in het bamboebos scheppen een idyllisch plekje. Ook is er voor de kunstliefhebber een gevarieerd aanbod aan beeldende kunst. Een ideale locatie voor uw gezins- of bedrijfsuitje. Informeer naar de mogelijke High-Tea arrangementen. Individuele wensen zijn inpasbaar. De theetuin is gevestigd in de Sepulchrestraat 166 in Budel-Dorplein. De woning behorend bij de theetuin is gebouwd in 1907.
De gebouwen in Budel-Dorplein zijn bijzonder vanwege de zogenaamde Waalse bouwstijl, welke de gebroeders Dor importeerden. Het zijn veelal grote panden van rode of bruine Belgische baksteen.
Het zinkarbeidersdorp Budel-Dorplein is uniek in Nederland en geniet sinds 2012 de status van Beschermd Dorpsgezicht. De verbinding tussen de fietsknooppunten 78 en 80 voert u langs de theetuin zodat u uw bezoek kunt combineren met een sportieve fietstocht of wandeltocht door de bossen en vennen rondom Budel-Dorplein.

Contactgegevens:
Jorine’s Theetuin
Sepulchrestraat 166
6024 AL Budel Dorplein
Tel : 0495-555226

HET AARDRIJK

Theetuin Het Aardrijk is een unieke locatie aan de rand van het bos ‘t Zeebroek. Je kan je er lekker laten verwennen met o.a. een “Knusse Koffie”,  “Thee met een Toefje” of een High Tea. Wij noemen het liever “verwenthee”. Een verwenthee is bij ons nooit standaard. We zorgen elke keer weer voor een smakelijke verrassing. Een verwenthee bestaat uit een keuze uit echte thee’s en 5 hartige en 5 zoete hapjes. Als het even kan gezellig buiten in de tuin en bij minder weer in Het Theehuis. Een verwenthee is mogelijk voor groepen van 4-20 personen op afspraak. Ook te combineren met workshops en arrangementen.

Contactgegevens:
Het Aardrijk
Koesteeg 39
5258 TN Berlicum
T: 073-5519078

DE TUINEN IN DEMEN

In de theeschenkerij is het heerlijk even bijkomen onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekker stukje gebak. Onze verse aardbeientaart is een echte aanrader!We schenken ook puur appelsap, van de plaatselijke fruitteler, een verfrissend biertje en een goed glas wijn. Op de zondagen is er ook huisgemaakte soep en zijn er diverse verse broodjes. We maken een groepsbezoek graag tot een compleet verzorgd uitstapje. Zo kunt u uw dagje of (tuin)reis afsluiten met een lekker glas wijn met kaasjes en olijven. Voor een groep serveren we op afspraak een lunch of een high tea.
Er is een open en een overdekt terras zodat je altijd droog kunt zitten. De theeschenkerij biedt zitplaats aan groepen tot 100 personen. In de theeschenkerij bevindt zich de informatietafel.
Daar vind je folders van andere tuinen en van leuke bestemmingen en routes in de omgeving. Ook vind je er praktische informatie over tuinieren.

Contactgegevens:
De Tuinen in Demen
Kleine Poelstraat 13
5371 KM Demen
Telefoon : 0486 413442

TOON KORTOOMS PARK

Vast tegen De Peel, op de grens van Brabant en Limburg, is het prachtige domein van het Toon Kortooms Park en Arnica Hoveniers www.arnica.nl  gevestigd. Op dezelfde plek waar eens de guitige tweeling Mathieu en Hein Beekman door de pennestreken van de bekende schrijver Toon Kortooms het levenslicht zag, is nu elke dag volop bedrijvigheid in een andere vorm waar te nemen. In het park is een museum, theetuin en blote voetenpad. Het Blote Voetenpad is een belevingspad. Een heerlijke wandeling over een ondergrond van kort gemaaid gras. Zoekt u naar avontuur dan liggen er diverse uitdagingen op u te wachten. Wilt u dit niet, wandelt u er gewoon langs. Je loopt over allerlei ondergronden. ( indien gewenst.)  Water, turf, stenen, mos, varens, modder etc. Je voelt, ruikt en proeft de Peel ! Het pad is uitgezet over ca. 1 1/2 ha. Onderweg kom je vele bankjes tegen waar je van het uitzicht kunt genieten. Ook is er een plein met hangmatten en zijn er uitkijktorens. Na afloop gelegenheid om voeten te wassen. Handdoekjes aanwezig.

Contactgegevens:
Toon Kortooms Park
Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne
Telefoon 0493 – 529590

THEETUIN BRANDSHOF

Dichtbij de Loonse en Drunense Duinen en natuurgebied “De Brand” ligt Theetuin Brandshof. Na een wandeling of fietstocht kunt u in de theetuin even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak.

Contactgegevens:
Theetuin Brandshof
Slimstraat 91
5071 EH Udenhout
Telnr: 013-5112719

VAKWERK VIJLEN

Als je aan de voorkant van ons pand staat heb je geen flauw idee dat er aan de achterkant zo’n mooietheetuin is.Bloemig…..Kleurig…..Romantisch…..Het zijn maar een paar woordjes die op onze theetuin zeker van toepassing zijn!” Daarom is het leuk om dit met eigen ogen te komen bekijken.” Het is voor ons dan ook een hele eer om onze eigen tuin open te stellen voor u als gast.” Een tuin met leuke hoekjes, verschillende terrasjes, een mooi prieel, een prachtige vijver en diverse fonteintjes. Het leuke voor ons maar zeker ook voor u, onze gast, is dat u het verblijf als prettig en aangenaam ervaart. Gezien het succes van onze theetuin, is dit helemaal gelukt!Mijn grote passie………Het bereiden van heel veel lekkere hapjes.Daarom organiseren wij voor tien personen of meer, verschillende soorten hapjes voor een high tea. Laat je leiden naar een wereld van kleine lekkere hartige en zoete hapjes. En… nog veel meer verschillende lekkertjes.

Contactgegevens:
Vakwerk Vijlen
Vijlenberg 119/A
6294 AS VIJLEN
Tel: 043 3064787

Reacties

 1. Tea at the Hamtings vonden wij echt geweldig.
  Oude boerderij met opkamer, zeer sfeervol ingericht.
  Met mooi weer ook buiten zitjes.
  Zo gastvrij en verschillende thee soorten.
  warme en koude gerechtjes.
  Buikje rond, echt heerlijk.
  we gaan zeker nog eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *