Noord-Holland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Noord-Holland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

HET TUINHUIS

tuinhuis.logoHet Tuinhuis is een gezellig theehuis gelegen aan het water in de Historische Tuin van Aalsmeer.
Binnen in het karakteristieke theehuis of op ons sfeervolle terras serveren wij al onze gerechten op een leuke & unieke wijze!

Onze high tea is met recht het pareltje van Het Tuinhuis! Bij de High Tea serveren wij koude & warme gerechtjes, variërend van zoet en hartig. Alles met liefde bereid & dagvers gemaakt.

De High Tea serveren wij op vaste tijden; 11.00 uur of na 14.00 uur. het arrangement bedraagt € 21,50 p.p. en is al te reserveren vanaf 2 personen!

Het Tuinhuis is geopend van dinsdag t/m zondag* vanaf 09.30 uur tot 17.30 uur.
(*Gedurende de winterperiode (nov – maart) zijn wij op zondag gesloten.

Kijk voor meer informatie snel op www.tuinhuisaalsmeer.nl of volg ons op Facebook : www.facebook.com/hettuinhuisaalsmeer

Adres:
Het Tuinhuis
Praamplein
1431 CV Aalsmeer
0297 322562

*Let op, ons bezoekadres heeft geen huisnummer.Het Tuinhuis is toegankelijk via de ophaalbrug op het Praamplein. U kunt voor de routebeschrijving Uiterweg 32 aanhouden, echter dient u wel uw auto te parkeren op het Praamplein. Het Praamplein is een groot parkeer plein tegenover Het Tuinhuis.

Het Tuinhuis is ook toegankelijk voor mindervaliden.

HEERLIJK

Theetuin [H]eerlijk! ligt aan de Amstel bij de Tolhuissluis: autovrij aan een wandel- fietspad en toch gemakkelijk bereikbaar door het sluisje met haar bruggetjes. Aan de voorkant heb je uitzicht op het water en aan de zij- en achterkant kijk je op de Drecht en de weilanden. Zo rustig en pittoresk als het in de winter is, zo gezellig is het in de zomer: Fietsers, wandelaars, bootjes en ook mensen die naar het schutten van de sluis komen kijken. Ga je op ontdekkingstocht door de tuin, dan zie je misschien het glazen theehuis, de beestenboel en de speeltuin. Dit alles maakt het een beleving voor jong en oud. Je hebt keuze uit diverse High Tea-arrangementen, zoals Heerlijk genieten (2 gangen):  Een plateau met diverse huisgemaakte taartjes, scones met marmalades en clotted cream, een glas sap en een pot thee (smaak naar keuze) + hartige hapjes.

Contactgegevens:
Theetuin Heerlijk
Jaagpad 33
1424 PV De Kwakel
0172-530132

THEETUIN EN THEESCHENKERIJ ‘T EINDE

In Zuiderwoude midden in het prachtige landschap Waterland, onder de rook van Amsterdam, ligt Theetuin en Theeschenkerij ’t Einde, een ware oase. Met aan drie kanten vrij uitzicht over de weilanden, het laatste pand van het piepkleine dorpje. Aan prachtige fiets, wandel en fluistervaarroutes. In de tuin die grenst aan het water, zul je je een voelen met de natuur. Niet enkel en alleen door deze unieke ligging, maar tevens door de zuivere producten die hier worden geserveerd. Jaren geleden kwam de High Tea overgewaaid uit Engeland. Inmiddels is het ook in Nederland een begrip. Toch zijn er maar weinig plekken waar de high tea puur en alleen bestaat uit zelfgemaakte producten. Alle gerechten die de high tea tot een unieke smaakervaring maken, komen in theetuin en theeschenkerij ’t Einde uit eigen keuken. En dat proef je! Dit alles wordt sfeervol gedecoreerd met bloemen uit de natuur.

Contactgegevens:
Theetuin ‘t Einde
Zuiderwouderdorpsstraat 78
1153 PG  Zuiderwoude
Tel: 020-403111
Naar de website

THEETUIN OVERLEEK

Ten noord-oosten van Amsterdam ligt een uniek veenweidegebied: Waterland. Dit gebied leent zich prima voor een wandeling, fietstocht of tocht over het water. Midden in dit prachtige gebied is Theetuin Overleek gevestigd. Ideaal voor een leuk dagje uit. In de theetuin worden alle lekkernijen zelf gemaakt en daar staan zij bekend om. Zij serveren o.a. diverse huisgemaakte taarten waaronder elke dag vers gebakken appeltaart, verschillende boeren sandwiches, heerlijke high tea’s met diverse hartige en zoete hapjes, scones, quiche, gebak en natuurlijk de bijbehorende soorten biologische (kruiden)thee, Biologische Fairtrade koffie van Puro die bereid wordt door onze barista’s en uiteraard diverse biologische (kruiden)theeën, frisse fruitsappen uit de regio, een goed gevulde picknickbox mee aan boord (wel telefonisch reserveren) Rond de theetuin lopen veel dieren vrij scharrelend los. Ze hebben kippen met kuikens, konijnen, eendjes, schapen met lammetjes, geitjes een hond en een kat. Alle dieren zijn erg mak en daarom ideaal voor kinderen om ze beter te leren kennen. Een Classic high tea bestaat uit een stukje quiche, twee mini sandwiches, hartigheidje, twee vers gebakken scones geserveerd met jam en clotted cream, diverse stukjes huisgemaakte taart en drie potjes thee (smaak naar keuze).

Contactgegevens:
Theetuin Overleek
Overleek 6
1141 PD  Monnickendam
Tel: 0299-652735

THEETUIN DE WITTE POORT

Zoekt u rust, ruimte en een moment van ontspanning? Dan bent u op het juiste adres aangekomen. Theetuin gelegenheid buiten … of binnen; Altijd een “Warm onthaal”! Achter De Witte Poort bevindt zich de boerderijtuin. Een sfeervolle romantische plek waar wij thee serveren met zelfgemaakte taart van het seizoen met gebruik van – zo mogelijk – producten uit de tuin. Vanaf 4 personen kan men terecht voor kleine arrangementen als Sweet-tea, Sweet Coffee, diverse lunches en high-tea, in de tuin of binnen; vanaf 6 personen kan men dit tevens in combinatie met een gezellige creatieve workshop in het atelier.

Contactgegevens:
Theetuin de Witte Poort
Rijperweg 118
1462 MG Middenbeemster

NATUURTHEETUIN DE KLEINE VOS

In de theetuin bieden wij u ‘s zomers de gelegenheid om een kopje koffie, thee of biologisch appel/perensap te drinken. Vaak hebben we daarbij eigengebakken appeltaart.
Afspreken op een andere dag kan ook. In alle gevallen geldt, dat het weer mooi moet zijn, maar dat is het meestal wel! Op verschillende plekken, verdeeld door de tuin zijn zitjes gemaakt, waar u al of niet in de schaduw van de bomen of een parasol neer kunt strijken.

Contactgegevens:
Natuurtheetuin de Kleine Vos
Zuiderweg 62a,
1461gk Zuidoostbeemster.
Tel: 0299-438362

THEETUIN DE LIBEL

Een oase van rust, verscholen op een nostalgisch plekje in Andijk, dat is waar u onze mooie theetuin aantreft. Een plek waar men kan genieten van de natuur, de rust en de dieren. Dit gecombineerd met onze vele lekkernijen en uitgebreide keuze van diverse soorten thee maken een bezoek meer dan waard. U kunt bij ons terecht voor diverse lekkernijen, de meeste vast in ons aanbod maar ook seizoensgebonden.

Contactgegevens:
Theetuin de Libel
Dijkweg 172
1619HK Andijk
Tel: 06-29494703

THEETUIN JOSEPHINE

In Theetuin Joséphine willen we onze natuurtuin delen met andere mensen. Daarnaast – maar zeker niet in de laatste plaats! – willen we u laten genieten van gebak en lekkernijen op basis van puur natuurlijke ingrediënten, zonder geraffineerde suikers. Al sinds 1997 vieren we in de theetuin samen met u de zomer vol buitenleven en het groen van de tuin. Met de Provençaalse uitstraling van ons terras in Werelderfgoed de Beemster kunt u er tijdens de openingsdagen genieten van de versgezette kruidenthee, diverse soorten gebakof een High Tea.  Alles komt uit eigen keuken op basis van biologische ingrediënten en natuurlijke zoetmiddelen (dus suikervrij!) met ieder jaar weer andere taarten en High Tea-gerechtjes. En voor de meeste diëten, zoals glutenvrij of notenvrij, maar ook lactosevrij of zonder soja of ei is er wel iets passends! De opzet is en blijft kleinschalig, met als uitgangspunten: puur en natuur, sfeervol en…. lekker!

Contactgegevens:
Theetuin Josephine
Purmerenderweg 196
1461 DM  Z.O. Beemster
Tel. 06 41 88 0050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *