Overijssel

Op zoek naar een gezellige theetuin in het prachtige Overijssel om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

DE OALE ZESSPRONG

Geniet in Theetuin & Brocante De Oale Zessprong in Usselo van zelfgebakken zoete en hartige lekkernijen. Ze bieden o.a. een afternoon tea en een high tea aan. Ze zijn in de lente en zomer elke donderdag, vrijdag en zondag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur, zaterdag alleen op afspraak.

Contactgegevens:
Theetuin & Brocante De Oale Zessprong
Boekelosestraat 155
7548 AS Usselo – Enschede
06-14996220

THEETUIN DE STOKTE

Dalfsen heeft een unieke theetuin, gelegen in het buitengebied, temidden van fiets- en wandelroutes. Hier kun je genieten van lekker eten en drinken, rust en het uitzicht. Buiten het seizoen kun je ook het hele jaar terecht in de theeschenkerij voor een high tea, een creatieve workshop, familie-, verjaardags- en vrijgezellenfeesten, ook geschikt als vergaderlocatie. Om het erf grazen koeien, schapen en als je geluk hebt zie je een ree voorbij komen. Ook buizerds, vlinders, konijnen, de bonte specht weten het erf te vinden…  Bij De Stokte ben je aan het goede adres voor natuurlijk lekker eten. Alles wordt vers bereid en ze maken zoveel mogelijk gebruik van producten uit het Vechtdal, biologische en fairtrade producten. Zij kunnen je een heerlijke en – desgewenst – uitgebreide afternoon of high tea serveren. De afternoon tea bestaat uit een welkomstdrankje, onbeperkt losse thee naar keuze, crostini blauwe kaas/peer, zalmroomtaart met mierikswortelsaus, sandwich brie/cranberryjam en ei/bieslook, een scone met Double Devon Cream, aardbeienjam en lemoncurd. een Tony Chocolonely dubbele chocoladetaart, kwarktaart met fruit van het seizoen, een mini-muffin en een cupcake. Daarnaast kun je smullen van gevarieerde biologische praliné bonbons en ander lekkers.

Contactgegevens:
Theetuin De Stokte
De Stokte 2
7722 VD  Dalfsen
Tel: 0529-431300

THEEHUIS DENNENOORD

Tijdens de Victoriaanse tijd ontstaat in Engeland de traditie om uitgebreid aan de theetafel aan te schuiven. In eerste instantie waren het de boeren die een stevige theemaaltijd met zowel zoet als hartig gebak, koud vlees en brood nuttigden. Zij noemden dit de High Tea. Later werd het gebruik in adelijke kringen overgenomen en verfijnd met hoofdzakelijk kleine gebakjes, dunne sandwiches en scones. Zij noemden dit de Afternoon Tea. Wij serveren de traditionele Afternoon Tea met o.a. scones, geserveerd met dikke room en jam, sandwiches en tea sweets. De High Tea is de specialiteit van het huis. Een echte theemaaltijd met naast de scones, teabread, sandwiches en taart ook diverse hartige lekkernijen. tevens wordt u hier verrast met een voorgerecht geïnspireerd op het seizoen.

Contactgegevens:
Theehuis Dennenoord
Vasserweg 37
7638PK, Nutter
Tel: 0541 680790

BOERDERIJ DE BRUMMEL

Het ‘kokhuus’ is sinds 2008 in gebruik als theehuis. Een nieuw initiatief, waarbij mensen kunnen genieten van thee met huisgemaakte producten en dit in combinatie met de rust van het platteland. ‘Op de thee bij Til’ wordt op afspraak verzorgd door Mathilde Blekkenhorst en is ook in combinatie met bijvoorbeeld een workshop of een wandeling mogelijk.

Contactgegevens:
Boerderij de Brummel
Zuidelijke Kanaaldijk 1
7447SV Hellendoorn.
Tel: 0548-681483  of 0548-681254

BOERHOES

Op het erf van “Boerhoes” vindt u een knusse & kleine theetuin, rustpunt langs vele wandel- en fiestroutes langs de  Overijsselse Vecht. Geniet op ons mooie erf van verse koffie, (boeren-)dranken, appelsap van eigen erf, krentenwegge en een lekker -echt- boerenijsje onder de perenboom. Beelden en andere (buiten)kunst hebben een fraaie en natuurlijke plaats op en rond “Boerhoes”.

Contactgegevens:
Koepelallee 8
7722 KT Dalfsen
telefoon: (0529) 401878

ERVE PUNTE

Het Buitenverblijf ‘Erve Punte’ biedt de mogelijkheid om in een prachtig verscholen Twents landschap te genieten van een heerlijke Twentse hightea of boerenlunch. De gerechten worden door ons zelf bereid en voor de ingrediënten maken we waar mogelijk gebruik van streekeigen producten. Erve Punte is een prima startpunt voor mooie wandeltochten door de schitterende bossen die de boerderij omringen.
Contactgegevens:
Het Buitenverblijf, Erve Punte
Oldenzaalsestraat 135 a
7581 PZ Losser
tel: 0541 – 512 873

THEESCHENKERIJ OLDENIEL

In het voorjaar en zomer kun je ‘s zondags op dit terras aan de IJssel genieten van een lekker kopje thee of koffie, glaasje sap en kleine versnaperingen. De unieke locatie aan de oever van de IJssel maakt van Oldeniel een heerlijke pleisterplaats bij fiets- en wandeltochten in de omgeving van Hattem en Zwolle.

Contactgegevens:
Theeschenkerij Oldeniel
Naar de website

THEETUIN BENBOVERIJSSEL

Slechts zelden is een theetuin als deze in staat om haar bezoekers het gevoel te geven dat de buitenwereld ophoudt bij de drempel. Waar alleen de rust en het onthaasten nog tellen. Want hoewel deze prachtige TheeTuin met een Wellness-Centrum/Praktijk en de Kadoshop tegen de binnenstad van Haaksbergen aanligt, heerst er hier op het erf de gemoedelijkheid, de rust met haar onthaasting. Heerlijk genieten van je kopje thee of koffie, heerlijk mijmerend onder de amber-boom, een goed boek om heerlijk in te verdwijnen, navel staren of mediteren, wat jij maar wilt.

Contactgegevens:
Benboverijssel
Goorsestraat 39-41
7482 CB Haaksbergen
Tel. +31 (0)53 572 63 35
+31 (0)6 5238 45 92

THEETUIN OP HET OORBECK

Op dit historische erf in de buurtschap Twekkelo vindt u de rust van het Twentse buitengebied in de directe nabijheid van de stad Enschede. In de theetuin kunt u genieten van een prachtig uitzicht. In de tuin worden diverse soorten thee en koffie, zelfgebakken taart en kruidkoek geserveerd. De theetuin is een mooi start-, eind- of tussenpunt voor uw wandeling of fietstocht door Twekkelo.

Contactgegevens:
Theetuin op het oorbeck
Gerinkhoekweg 31
Twekkelo
074 – 291 63 91

THEETUIN STADSLAND

Contactgegevens:
Theetuin Stadsland
Hasselterdijk 57
8043PG Zwolle
telefoon: 06 101 69 105

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *