Utrecht

Op zoek naar een gezellige theetuin in Utrecht om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen in Utrecht.

TEA AT THE PHEASANTS

The Pheasants is een Engelse oase in de Nederlandse polder. Een oogstrelende locatie voor een traditionele Afternoon Tea. Bent u op zoek naar een exclusieve High Tea, een onvergetelijke Tea for Two, een ongewone locatie voor een besloten verjaardagsfeestje of voor een andere bijzondere gelegenheid, dan is The Pheasants een aanrader. Met antiek linnen, klassiek servies en glanzend zilver kunt u zich even in Edwardian Engeland wanen. The Pheasants is geen horecagelegenheid, het is een privé domein waar u als gast exclusiviteit geniet. Als u een bezoek boekt dan heeft u het rijk alleen. In de zomermaanden geniet u in het zonnetje op het terras, onder de oude notenboom op het gazon of onder fruitbomen in de boomgaard. Zit het weer tegen dan nestelt u zich in het theehuis of in de oude stal. Elk gezelschap wordt ontvangen als privé-gasten en dus in de watten gelegd. U heeft de tuin, de boomgaard en het weiland tot uw beschikking. In de winter ontvangt The Pheasants zijn gasten in stijl in de Drawing Room. Tussen Engels antiek, rijke stoffen en een knapperend haardvuur, en met Mr. Darcy aan uw voeten, voelt u zich ‘Lord of the Manor’. De prijs voor een arrangement hangt af van het aantal gasten en het menu.

Contactgegevens:
Tea at the Pheasants
Tienhovenseweg 39
4121 KT Everdingen (gemeente Vianen)
Tel. 0347 351663
Naar de website: www.thepheasants.nl

THEETUIN DE KWAKEL 

Theetuin De Kwakel is een unieke locatie net buiten Oudewater aan het riviertje De Lange Linschoten . De theetuin is landelijk gelegen in een hoogstamfruitboomgaard en ontleent zijn naam aan de typische boogbruggetjes – “Kwakels” – over het riviertje. In de boomgaard kun je genieten van rust en natuur met als decor voor het gebied de gebiedseigen knotwilgen en een uit 1860 daterende boerderij. De op hun gemak scharrelende kippen maken het beeld compleet. De theetuin is een mooi start-, eind- of tussenpunt voor je wandeling of fietstocht. Ook kun je hier genieten van een heerlijke High Tea. Je hebt de keuze uit hartige en zoetige High-Tea’s. De eerste twee uur kun je genieten van onbeperkt koffie/thee.

Contactgegevens:
Theetuin de Kwakel
Noord Linschoterzandweg 53
Snelrewaard (gemeente Oudewater).
T: 06-24924304

THEESCHENKERIJ AMELISWEERD

In de theeschenkerij serveren wij diverse belegde broodjes, quiches, salades, soep en allerlei zoetigheden uit de bakkerij. Wij hebben een uitstekend espressoapparaat staan voor een heerlijke espresso, cappucino of macchiato. Thee is er ook in diverse soorten, groen, zwart en kruidenthee. U kunt bij ons appelsap van Amelisweerd proeven en diverse andere vruchtensappen en zuivel van de zorgboerderij de Hondspol.

Contactgegevens:
Theeschenkerij Amelisweerd
Koningslaan 11a
3981 HD Bunnik
Tel: 030-2542463

DE KASTANJEBOOM

De Schenkerij (wat tevens als Landwinkel fungeert) leent zich uitstekend voor een gezellig samen zijn  met een authentiek tintje. Tijdens een fietstocht of wandeling kunt u prima uitrusten op ons ruime boerenterras bijvoorbeeld aan één van onze robuuste picknicktafels. Het terras is voor een gedeelte overdekt, waar u kunt genieten van (h)eerlijke kwaliteit producten. De Schenkerij beschikt over een gezellige ruimte welke is ingericht met materiaal uit grootmoederskeuken.  Met een schouw uit de oude boerderij van de familie (die vroeger in het buitengebied van Hooglanderveen stond, nu Vathorst) en een houtkachel die op speciale gelegenheden zal branden. In de Schenkerij staan enkele zitjes.  U kunt dan bijvoorbeeld een kop cappuccino met boerenmelk en iets lekkers nuttigen.

Contactgegevens:
Landwinkel & Schenkerij De Kastanjeboom
Zevenhuizerstraat 281
3751 LC  BUNSCHOTEN
Telefoon: 033-4564457

THEETUIN EEMNES

U wordt ontvangen in het gezellige theehuis of in de prachtige tuin. In Theetuin Eemnes kunt u kiezen uit verschillend ambachtelijk gebak, brunches, lunches, high tea’s, maar ook voor borrels bent u aan het juiste adres. In de plantenkas is een sfeervolle winkelruimte ingericht met aan het landelijk leven verwante artikelen. Ook kunt u bij Theetuin Eemnes terecht voor leuke activiteiten.

Contactgegevens:
Theetuin Eemnes
Meentweg 131
3755 PD Eemnes
tel. 035-5389643

ANTONIAHOEVE

U wilt een gezellige High Tea organiseren of u wilt een workshop/vergadering waarbij een High Tea een welkome aanvulling kan zijn? De landelijk gelegen Antoniahoeve is omgeven door prachtige tuinen en kent een stijlvolle entourage. Gecombineerd met een warme, gastvrije ontvangst en de ambachtelijk gemaakte gerechten is dit een perfecte match voor een geslaagde High Tea.

Contactgegevens:
Antoniahoeve
Overeind 84
3998 JD Schalkwijk
Telefoonnummer : 030 60 112 47

DICKY’S THEESCHENKERIJ

Al ruim vijf jaar zorgt de unieke ligging van de theeschenkerij aan het kerklaantje in  Renswoude voor de ideale combinatie van een kopje koffie of (losse)  thee met een stuk zelfgemaakt gebak of wafel en een wandeling of fietstocht. Bijvoorbeeld door het kasteelbos, een bezoek aan de koepelkerk de Oudheidkamer (in het gemeentehuis van Renswoude). Er zijn veel gezellige zitjes in de theetuin. Bij mooi weer buiten, maar bij slecht weer is het gezellig en warm in het tuinhuis binnen. Dus ook ‘s winters kunt u heerlijk warm bij de houtkachel zitten of op het verwarmde terras. Op de menukaart staan veel eigen gebakken producten, zoals appeltaart,  roomboterwafel met kersen of cake. Er is ook een aparte lunchkaart. Dicky’s Theeschenkerij  is een plek om zomaar eens binnen te lopen, rond te kijken of iets te nuttigen. Verder zijn er leuke cadeautjes, zoals handgemaakte vogels en beeldjes en huisgemaakte jam en advocaat te koop in het winkeltje, veel creatieve en actieve arrangementen voor een dagje uit of een familiedag, een mooie wandeltuin, veel plekjes voor ontvangst van groepen en twee keer per jaar workshops (met Kerst en Pasen).

Contactgegevens:
Dicky’s Theeschenkerij
Dorpsstraat 11
3927 BA  Renswoude
Telefoon: 0318 573 637

THEETUIN DE WINKEL

Contactgegevens:
Theetuin “De Winkel”
Nachtdijk 9
3945 PK Cothen
tel. 030-6011668
mobiel: 06-18284317

Reacties

  1. Afgelopen zaterdag ben ik samen met een vriendin bij Tea at The Pheasants geweest. We werden zeer hartelijk en gastvrij ontvangen. De locatie en de tuin zijn prachtig en het huis is aan de binnenkant fantastisch ingericht in ouderwets Britse stijl. Het was heel erg leuk om te zien welke passie de eigenaren hebben voor het huis en de tuin en ook de dieren en de moestuin, omdat ze alles zelf hebben opgeknapt en opgezet. Daarnaast waren de hapjes van de high tea heerlijk met zo veel mogelijk verse producten uit eigen tuin en ook de keuze aan (losse) thee was erg goed. Absoluut een aanrader, zeker als je wat meer exclusiviteit wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *