Zeeland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Zeeland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

DE BAMBOEMONNIK

In onze bamboe/exotentuin kunt u heerlijk relaxen na uw fiets/wandeltochtje/autorit.
U kunt bij ons terecht voor een heerlijk kopje koffie/thee en natuurlijk cappuccino, latte macchiato, ice coffee of een vers tropisch vruchtensapje. Ook de eigengebakken cake is niet te versmaden en is te krijgen in gevarieerde tropische smaken.
Voor een lunch even vragen naar de mogelijkheden van de dag.
Tegen een kleine vergoeding is het voor groepen mogelijk om op afspraak een rondleiding door de gehele bijzondere tuin te krijgen.
In de theetuin kunt u vrij rondlopen er zijn diverse zitjes tussen bamboes, palmbomen en andere exotische planten waardoor u zich in een andere wereld waant.
Ook serveren wij high tea, daarvoor even reserveren, deze hapjes hebben een tropisch karakter.
Bij mooi weer kunt u heerlijk buiten zitten en is het weer wat minder dan is er een gezellig binnenverblijf, waar je ook in de winter terecht kunt want dan brand de houtkachel!

Contactgegevens:
De Bamboemonnik
Monnikendijk 43
4474 NC  Kattendijke
Tel: 06 18674599
Email: monnik43@kpnmail.nl

MARYS THEETUIN

Thee drinken in de koeienstal en een broodje eten in de mestput. In het mooie Zuid-Beveland gelegen tussen de fruitbomen op ons fruitteelt bedrijf kun je bij Mary’s Place heerlijk vertoeven in de verbouwde koeienstal, waar gezellige zitjes en luie stoelen rond de houtkachel staan. Een kopje koffie of thee met zelfgemaakte taart nuttigen of om dat stukje brocante te vinden waar je net naar op zoek was. Buiten in de oude mestput is een gezellig terras om te genieten van de rust en natuur. Je kunt wandelen door de tuin of spelletjes doen, zoals trampoline springen, Jeu de boule, of croquet. Een fietsroute zoals het Winkeltjespad doen? De route is bij Mary’s Theetuin te verkrijgen. Eventueel is een rondleiding door de boomgaard op afspraak mogelijk. Of heb je misschien zin in een high-tea? Gezellig met vrienden of familie, op je verjaardag, romantisch samen, of in je uppie, wel minstens twee dagen van te voren bestellen, aub. De High tea bestaat uit onbeperkt koffie/thee met diverse taart, cake, scones, sandwiches enz.

Contactgegevens:
Mary’s Theetuin
Coudorpseweg 7
4438 NB Driewegen
Telefoonnummer : 0113-548313

SAARTJES THEETUIN

In onze Theetuin kunt u even pauzeren tijdens uw wandel/fietstochtje of autorit door de mooie natuur van de Zak van Zuid-Beveland. Even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, een koel drankje of een heerlijke sorbet!Een leuke en betaalbare onderbreking, ook voor kleine groepen en gezelschappen.

Contactgegevens:
Saartjes Theetuin
Van Hattumstraat 3
4437 AG  Ellewoutsdijk
Tel.:+31(0) 113 548479

THEETUIN DE STOKROOS

Theetuin de stokroos bestaat  sinds 2004. Midden in de Schouwen Duivelandse polder kunt U bij ons terecht voor de echte huisgemaakte taart en vers gezette koffie of thee. Reeds velen gingen U voor om bij ons te genieten van de echte rust en ruimte die het polderlandschap bij ons nog te bieden heeft. Of U nu een kinderfeestje, een familiefeestje of zomaar eens wilt langskomen, U bent allen welkom. Ook in de winter organiseren wij kinderfeestjes en familiefeestjes. Blijft U liever thuis, ook dan kunnen wij iets voor U verzorgen, o.a. High tea,  een buffet of exclusieve hapjes  voor bij de borrel. Ook onze huisgemaakte taarten worden het gehele jaar op bestelling gemaakt om mee naar huis te nemen.

Contactgegevens:
Theetuin de Stokroos
Krabbenhoekseweg 2
4306 NL Nieuwerkerk
Tel: 0111-641389

DE WITTE HOEVE

Het dorpje Ovezande ligt centraal in de “Zak van Zuid-Beveland”.Deze streek leent zich uitermate voor het maken van fietstochten. Ook de wandelaar kan hier goed uit de voeten. Zowel voor de fietser als voor de wandelaar zijn er diverse routes uitgezet die grotendeels over de bloemdijken van het kleinschalige polderlandschap voeren. U heeft dan een goed uitzicht over de poldertjes.Tijdens of na de gedane inspanning is het goed om een rustpunt aan te doen. Bij het boerderijterras “de Witte Hoeve” bent U dan op het goede adres, hier kunt U uitrusten en weer op krachten komen, indien nodig.Natuurlijk kunt U ook met de auto komen en gewoon lekker ontspannen op het terras in de grote tuin van onze idyllisch gelegen landhoeve. U heeft vrij uitzicht op onze hoogstamfruitboomgaard en kunt zo de polder in kijken. Ook als het weer niet al te zeer meewerkt is er altijd de mogelijkheid om binnen te zitten.Binnen is dan ook het koffie- en theepotten museum dat U gratis kunt bezichtigen.Wicki serveert U graag een kopje koffie, thee of iets fris met zelfgebakken appeltaart. Speciaal voor U met liefde gebakken naar Duits recept en opgediend in brocant servies.

Contactgegevens:
De Witte Hoeve
Bloemenstraat 37
4441AJ Ovezande
Tel: 0113-655772
Tel: 06-22301704

THEESCHENKERIJ THEEMA

In onze boerderij  “Bouwlust” gelegen midden in een prachtig landschap, hebben wij in de stal een theeschenkerij gerealiseerd. Binnen in de theeschenkerij is onze meubelart waar u een kijkje kunt nemen. Buiten hebben wij een terras/theetuin met heerlijke loungebanken en stoelen. U bent bij ons op het goede adres even uit te blazen onder het genot van een kopje thee/koffie of frisdrank. Lekker daarbij: Appeltaart uit eigen keuken (eigen recept), Muffins, Scones en Gebak van het seizoen. Wij verkopen ook leuke cadeau-artikelen, cadeaubonnen en losse thee voor thuis.

Contactgegevens:
Theeschenkerij Theema
Bouwmansweg 10
4328 SN
Burgh Haamstede
Telefoon: 0111-65.25.42 / 06-46.32.73.13

IN DE MORELLEPUT

Vanaf april tot en met september is onze Theetuin geopend. In de theetuin kunt u genieten van de zon, of in de schaduw van onze fruitbomen. Op het terras worden 22 verschillende soorten thee geserveerd.  En natuurlijk is er ook koffie,cappuccino,latte machiato en frisdrank of sappen te verkrijgen. Er is dagelijks een ruime keus, van vers gebak uit eigen oven. Appeltaart met appels uit eigen boomgaard staat altijd op de kaart. Aan de rand van de theetuin staat een oud model van een wagenhuis. In dit wagenhuis kunt u in het vroege voorjaar in de luwte al genieten van de zon. Op aanvraag ontvangen wij ook groepen in de theetuin en behoort een High Tea of Lunch tot de mogelijkheden.Het wagenhuis gevuld met allerlei archeologische vondsten en wetenswaardigheden uit de omgeving. Naast het terras ligt een jeu de boulesbaan en krulbolbaan waar vrij gebruik van gemaakt kan worden. In de spelletjesschuur staan allerlei oude Vlaamse volkspelen tot Uw beschikking. (mits niet gereserveerd) Wij vinden het prettig wanneer onze gasten zich vrij voelen en gebruik maken van datgene wat het landgoed “in de Morelleput” te bieden heeft.

Contactgegevens:
In de Morelleput
Sint Bavodijk 56A
4504AB Nieuwvliet
Telefoon: 0117 – 45 30 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *