Zuid-Holland

Op zoek naar een gezellige theetuin in Zuid-Holland om heerlijk te genieten met familie, vrienden of vriendinnen van een uitgebreide high tea in een schitterende tuin? In onderstaand overzicht vind je de leukste theetuinen.

VAN BROCANTE TOT THEETUIN

‘Van brocante tot theetuin’ is een verrassende theetuin voor een kopje koffie of thee met lekkernijen, vrijgezellenpartijtje of vriendinnenuitje. Waar het heerlijk snuffelen is tussen brocante spulletjes of waar je op je fiets stapt voor de fietsroute met brocante. De theetuin ligt aan de rand van het historische centrum van Delft. En wie na een kopje thee met wat lekkers wil winkelen kan terecht in Delft met haar vele speciaal zaakjes langs de mooie grachten die Delft rijk is. In de wintermaanden is de tuin niet te bezoeken en serveren we geen high tea. Wel geven we onze leuke workshops in de wintermaanden. Niets gezelliger dan kletsen aan de grote tafel en creatief bezig zijn met een kop warme thee of koffie met wat lekkers.

Contactgegevens:
Van Brocante tot Theetuin’
Oostsingel 156
2612 HK Delft
Telefoon: 06 – 342 179 10

TUINHUIS SCHIPLUIDEN

Het Tuinhuis Schipluiden is een prachtige groene Koffie- en Theetuin in het centrum van Schipluiden, midden in de randstad. Naast voor heerlijk gebak en een lunch, kunt u bij ons ook terecht voor een heerlijke uitgebreide High Tea. We serveren niet de standaard Engelse High Tea, onze hapjes zijn hartig en zoet en zijn vooral gebaseerd op de franse en spaanse keuken. Denk hierbij aan belegde crostini’s, gevulde tortilla rolletjes en ons eigen huisgemaakte gebak. Natuurlijk mag onbeperkt thee hierbij niet ontbreken.
Ons theeassortiment is zeer bijzonder te noemen, denk hierbij aan prachtige Chinese theebloemen of de verse munt thee.

Contactgegevens:
“Het Tuinhuis”

Vlaardingsekade 26

2636 BB Schipluiden
Tel: 06-51978999

DE THEEWAGEN

In Goudriaan, middenin het prachtige landschap van de Alblasserwaard, ligt theetuin “De Theewagen”. Gelegen aan mooie wandel- en fietsroutes is de theetuin een ideale plek voor een stop tijdens uw wandel- of fietstocht voor een heerlijk kopje thee of koffie.

Contactgegevens:
De Theewagen

Van Gentstraat 35

2977 AN Goudriaan

Tel. : 0183-581975

DE STEINSETUIN

De Steinsetuin ligt op het erf van een historische boerderij midden in het groene hart omringd door bloemen en weilanden met koeien en schapen. De Steinsetuin is een landelijke stijlvolle locatie voor uiteenlopende gelegenheden zoals buiten trouwen onder het prieel met uitzicht over de weilanden, barbecue en buffet op het terras met omringde bloementuin, zelf uw boeket bloemen plukken in de pluktuin, vergaderen, teambuilding en brainstorm of een familiefeest, bedrijfsuitje, receptie, high tea of lunch.

Contactgegevens:
De Steinsetuin
Steinsedijk 45
Haastrecht
Tel: 0182-359473
Tel: 06-38167594

THEETUIN DE BONGERD

Onze tuin en boomgaard heeft veel gezellige zitjes om bij mooi weer te verpozen en van een drankje en een hapje te genieten. U kunt rondneuzen en genieten van de geuren en kleuren in onze bloemen- en kruidentuin. Daarnaast heeft het theetuinpaviljoen ca. 25 zitplaatsen en is comfortabel ingericht voor minder zonnige dagen, op koude dagen brandt ook de houtkachel. Naast ons ruime theeassortiment en heerlijke koffie, gezet van versgemalen bonen,serveren wij alle in een café gangbare dranken.

Contactgegevens:
Theetuin de Bongerd
Molendijk 65
32 49 AN  Herkingen
T +31(0)187669538 / 0620796270

THEETUIN DE BONGAARD

Even onthaasten, tijd voor elkaar of samen iets delen. Een kopje thee is in Nederland niet meer weg te denken. Ook buitenshuis genieten we er steeds meer van. Een goed gezette geurige kop thee met een assortiment waar kleine hapjes worden geserveerd. Even wat tijd met vrienden. Een echte verwennerij.

Contactgegevens:
Theetuin De Bongaard
Hoofdstraat 63a
2678 CG De Lier
Tel: 0174-510706
Tel: 06-55342217

DE PLUKTUIN

Bezoek “De Pluktuin” van half mei t/m half september iedere donderdag en vrijdag tussen 10.00-16.30 uur

Contactgegevens:
De Pluktuin
Kleine Achterweg 28
2671 LT Naaldwijk
Tel: 0174 627198
Tel: 06 42 321 321

DE SFEERSTAL

Wij hebben de AD Terrassen Trofee 2013 gewonnen! In ons Theehuis of op ons terras kunt u genieten van onze huisgemaakte taarten of een heerlijke lunch. Ook voor een van onze huisgemaakte tea’s, brunch of diverse lunches kunt u in het Theehuis terecht. Wij werken zoveel mogelijk met verse producten uit eigen tuin. De kinderen kunnen zich zowel binnen als buiten prima vermaken met spelletjes, een schommel, de trampoline en de wip. Uw trouwe viervoeter is van harte welkom, ook voor hem hebben wij iets lekkers klaar liggen.

Contactgegevens:
De Sfeerstal
Hogendijk 5
2441 CK Nieuwveen
tel: 0172-538642

KAASBOERDERIJ HOOGERWAARD

Gezellig genieten van allerlei lekkers!U bent van harte welkom voor een Afternoon of High tea in onze ontvangstruimte. Aan een sfeervol gedekte tafel serveren wij de tea in meerdere gangen. De Afternoon tea is de officiële naam voor wat wij in de volksmond de High tea noemen. Van origine was dit een lichte maaltijd welke in de namiddag werd gegeten. Wij serveren deze uit in drie gangen  (hartig/scone met clotted cream/ zoet) Een echte High tea, welke ook als vervanger van een complete maaltijd kan worden gerekend,is dus uitgebreider en heeft 5 gangen. ( soep/ hartig/ scone met clotted cream/ zoet / dessert) Voor de tea’s gebruiken wij waar mogelijk producten van eigen boerderij en uit eigen moestuin, zo werken we met Boerenkaas en boerenroomboter, huisgemaakte jam, ambachtelijke sappen en verse mint(seizoen). Uiteraard is deze tea te combineren met de andere activiteiten op onze boerderij, zowel voor, tussen de gangen als na afloop van de tea.

Contactgegevens:

Kaasboerderij Hoogerwaard
Lageweg 45
2935 CD Ouderkerk a/d IJssel
Tel: 0180-681530

THEETUIN DE WINDE

Theetuin De Winde is gelegen middenin de veenweidepolder van de prachtige Alblasserwaard. Hier vindt u alles wat we ons bij een ‘typisch’ Hollands landschap voorstellen: groene weiden met zwartbont vee, hoge dijken en heel veel molens. De theetuin is uitstekend geschikt voor een uitje met familie of vereniging. Hier kunt u tijdens een fiets- of wandeltocht heerlijk bijkomen in een rustieke omgeving, onder het genot van een kopje koffie of thee en zelfgemaakte appeltaart! Theetuin De Winde is open als de gastvrouw thuis is, of informeer vooraf.

Contactgegevens:
Theetuin De Winde
Achterland 4
2964 LA  Groot-Ammers
tel: 0184-661356 / 0618565669

THEETUIN ONDER DE PANNEN

Tijdens een energieke wandeling of fietstocht door het Groene hart van de Krimpenerwaard kunt u fijn even bijkomen in onze theetuin ‘Onder de Pannen’. Onze theetuin bevindt zich langs de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Vlak naast het natuurgebied / eendenkooi Bakkerswaal. Daarbij bied de omgeving u diverse prachtige fiets- en wandelroutes. U bent van harte welkom voor een heerlijk kopje thee, koffie, warme chocolademelk, pannenkoeken en nog veel meer lekkers!

Contactgegevens:
Theetuin ‘Onder de pannen’
Schuwacht 236
2931 Lekkerkerk
Nederlek, Zuid-Holland
Tel: 06 24 688 559

THEETUIN ‘T WOUTJE

t Woutje is gelegen in het groene hart en biedt u een oase van rust en natuur. Even weg uit de drukte van de grote steden.In onze tuin kunt u, of in gezelschap van anderen of even heerlijk alleen, genieten van een kopje koffie of thee met een stukje taart. Ook kunnen wij u een heerlijke pannenkoek serveren.
Diverse arrangementen kunnen wij u ook aanbieden zoals schuitje varen theetje drinken, een luxe high thee .Bij regenachtig weer hebben wij een overdekte plaats voor u.Voor de kinderen is er een leuke speeltuin met trampoline.

Contactgegevens:
Theetuin `t Woutje
Burg. Tenheuvelhofweg 83
2391 MA Hazerswoude
Telefoon: 0172-587704

THEETUIN ACHTEROM

Zoekt u een rustpunt tijdens een bezoek of fietstocht rond het fraaie dorp Wemeldinge. Kom dan eens naar ‘Achterom’. Een mooie tuin, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. De tuin heeft diverse zitjes, zowel in- als uit de zon, alsmede een overdekt terras met een terraskachel.

Contactgegevens:
Theetuin Achterom
Dorpsstraat 16
4424 CX Wemeldinge
Telefoon: 0113-621659

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *